Oxy Gain

Balesetveszélyes-e az elektromos cigi?

2015. december 11. - whdvic

Az elektromos cigaretta ellenzői sokféle érvet igyekeznek felsorakoztatni azzal kapcsolatosan, hogy mitől is olyan szörnyű az e-cigi. A bulvároldalakon és lapokban megjelenő rémhírek éppen kapóra is jönnek számukra, ezeket ugyanis bármikor elő tudják szedni példaként. Ha nagyon akarunk, szinte minden héten előáshatunk egy olyan hírt, ami azt sugallja, hogy az e-cigi veszélyes: felrobbant valakinek a kezében, eltört és emiatt megsérült a használója stb. De vajon az ilyen balesetekért valóban az elektromos cigaretta hibáztatható, vagy inkább az, aki használta éppen? Kicsit azért igenis gyanús lehet, hogy az e-cigi a többség kezében azért nem robban fel, és más baleseteket sem okoz.

34535638_m.jpg

Sok múlik a használaton

Az elektromos cigarettáról alapvetően ki lehet jelenteni, hogy veszélytelen, de azért nem árt leszögezni, hogy ez csak rendeltetésszerű, az előírásokat betartó használat mellett garantálható. Nem véletlenül van megszabva, hogy milyen időközönként kell patront cserélni, mennyi folyadéknak kell lennie az e-cigiben, hogyan kell összeszerelni. Ezeket az előírásokat nm árt komolyan venni, ha nem akarunk balesetet magunknak. Érdemes emellett arra is figyelni, hogy milyen ajánlásokat ad meg a gyártó az elektromos cigaretta tárolásával kapcsolatban: nm véletlenül mondják például, hogy tegyük tokba az e-cigit, így ugyanis az nem törik össze és okoz sérülést.

Nem reális a veszély

Sok minden el lehet mondani az elektromos cigarettáról, de az az állítás, hogy helyes használat mellett veszélyes lenne, egyszerűen nem állja meg a helyét. Igen, van egy-két kirívó eset, de sokszor kiderül, hogy valami nem stimmelt: ezeréves folyadék volt az e-cigiben, nem volt normálisan tisztítva, karbantartva, ezért meghibásodott. Éppen ezért hangsúlyozzuk, hogy fontos a helyes használat és a rendszeres karbantartás. Aki ezeket betartja, az teljesen biztonságosan használhatja az elektromos cigarettát.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr988088694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása