Oxy Gain

Hogyan reagálnak a légúti betegségek az e-cigire?

2016. február 28. - whdvic

 

Sok ember küzd állandó, időszakos, vagy alkalmi jelleggel különböző légúti betegségekkel. Ilyen lehet az allergia, az asztma, de akár egy sima megfázás is. Ez akkor is épp elég kellemetlen, ha az ember nem nehezíti a saját dolgát, de a dohányosok jellemző módon extrán megsínylik ezeket. Aki folyamatosan köhög, annak például aligha segít az állapotán, ha rágyújt, de már az sem, ha bármi bekerül a légútjaiba a levegőn kívül. Ezt persze sokan nem veszik komolyan, és vidáman bagóznak annak ellenére, hogy asztmásak, náthásak, vagy éppen az allergiaszezon tombol. Ez nyilván ront a helyzetükön, de vajon mi a helyzet azokkal, akik elektromos cigarettát szívnak?

24322574_m.jpg

Nincsenek lerakódások

A cigarettával, a tévhitekkel ellentétben, nem a nikotin az elsődleges probléma. Sokkal nagyobb gond, hogy a dohány égetése során keletkezett melléktermékek lerakódnak a tüdőbe és a légutakba. Nem nehéz kitalálni, hogy ha oda nem való anyag kerül tartósan a tüdőnkbe, az nem lesz túl jó hatással a szervezetünk működésére. Ha pedig egyébként is kicsit le van gyengülve a szervezet (például egy említett betegség esetében), különösen rossz, ha pluszban még ezekkel a lerakódásokkal is meg kell küzdenie. Az elektromos cigarettával kapcsolatosan ettől nem kell félnünk, ugyanis semmi olyan nincs benne, ami lerakódhatna a légutakban és a tüdőben, ezáltal nehezítve a gyógyulást, súlyosbítva a tüneteket.

 

Nincs folyamatos irritáció

A cigaretta füstjének van még egy negatív hatása: gyakorlatilag nonstop irritálja a nyálkahártyát. Ez az, amitől rekedtes, érdes lesz a dohányosok hangja, illetve az, ami a gyakori köhögést okozza. Az asztma például önmagában is okoz köhögést, nem túl jó ötlet ezt cigarettával súlyosbítani. Egy sima megfázás után a köhögés még hetekig megmaradhat, ha dohányzunk! Az elektromos cigaretta füstje ezzel szemben nem irritáló, így nyugodtan lehet szívni ilyen esetekben is, nem fogja a panaszokat súlyosbítani. Itt gyakorlatilag nem is füstről beszélünk, csak páráról, így nincs, ami plusz problémákat okozzon azzal, hogy piszkálja a nyálkahártyát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr928373130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása