Oxy Gain

Miért nem e-cigizihet bárki?

2015. szeptember 09. - whdvic

Az elektromos cigarettáról tudjuk, hogy nincsenek meg azok az egészségkárosító hatásai, mint a hagyományos cigarettának. Nikotinmentes változata is létezik, így a nikotin negatív tulajdonságai miatt sem kell aggódnunk, ha e-cigit szívunk. Mégis, van, amikor nem nézzük jó szemmel, ha valaki e-cigizik.

A gyerekeknek például ugyanúgy tiltjuk, mint a hagyományos cigarettát, és egy terhes nő is elég erős ellenérzéseket vált ki elektromos cigarettával a kezében – még akkor is, ha az nikotinmentes, így elméletileg egyáltalán nem gyakorol káros hatást a magzatra. De ha az elektromos cigi annyira nem ártalmas, mint ahogy állítják, akkor vajon miért nem szívhatja bárki?

 

shutterstock_98128988.jpg

 

A függőség az függőség

 

Az, hogy a gyerekeknek nem engedjük az elektromos cigizést, két dologgal indokolható meg. Az egyik az, hogy annak ellenére, hogy az e-cigi nem olyan káros, mint a hagyományos, valamennyire azért hat negatívan a szervezetre, már csak azért is, mert a tüdő nem arra lett kitalálva, hogy a levegőn kívül bármit is beszívjunk. A másik ok, hogy a függőség semmiképpen nem jó, még akkor sem, ha nem kifejezetten káros az a dolog, ami okozza. Az e-cigitől ugyanúgy lehet függni, mint a hagyományostól, márpedig egy gyerek esetében különösen rossz a függőség. Ezért nem szabad hagyni a gyerekeknek, hogy elektromos cigarettázzanak – kezeljük úgy ezt a kérdést, mint a hagyományos cigizést!

 

Működnek az előítéletek

 

Bár az elektromos cigaretta használata valóban nem egyenlő a hagyományos dohányzással, a nemdohányzók, azon belül is a dohányzást ellenzők sajnos sokszor veszik egy kalap alá a két tábort. Éppen ezért erős ellenszenvet tud kiváltani egyesekből egy gyerekek mellett e-cigiző szülő, még akkor is, ha ezzel az ő egészségüket egészen biztosan nem károsítja. Az elektromos cigarettát használó fiatalok is kaphatnak kellemetlen pillantásokat, ahogy a terhes nők is – utóbbiaknak egyébként tényleg nem ajánlott az e-cigi, főleg nem a nikotinos fajta, a mesterséges anyagok miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr357772840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása