Oxy Gain

Van-e mellékhatása az elektromos cigarettának?

2016. március 07. - whdvic

Az elektromos cigarettát a legtöbben úgy ismerjük, mint egy kiváló alternatívát a dohányzásról való leszokás, vagy a kevésbé egészségtelen bagózás terén. Mint azt tudjuk, az e-cigi lényege, hogy olyan érzést kelt a használójában, mintha az valóban dohányozna, mindezt azonban anélkül, hogy mérgezné magát. Az elektromos cigi nem titkolt célja, hogy minél több embernek legyen segítségére a dohányzásról való leszokásban, ezáltal csökkentve a cigarettázással összefüggő, nem ritkán halálos betegségek kialakulását. Tudni kell azonban, hogy az elektromos cigaretta is egy mesterséges dolog, a tüdőnk pedig csak a tiszta levegő beszívására lett kitalálva. Éppen ezért logikus, hogy adódik a kérdés: van-e mellékhatása az elektromos cigarettának?

23910680_m.jpg

 

Biztos nem egészséges, de betegek se leszünk tőle

Az elektromos cigaretta tehát egy mesterséges eszköz, emiatt azt teljesen biztosan kijelenthetjük, hogy jót nem tesz a használata – legalábbis ahhoz képest, ha semmit nem szívnánk. Ha azonban abból indulunk ki, hogy alapvetően dohányosok szoknak át az elektromos cigarettára, kimondhatjuk, hogy az e-cigi egy sokkal jobb alternatívát jelent. Az e-cigi hosszú távú hatásairól még nem tudunk beszámolni, hiszen nem egy régi eszközről van szó, még kell idő, hogy a kutatók ezeket lássák. Az azonban kijelenthető, hogy ha jót nem is tesz az egészségünknek, betegek sem leszünk tőle, mert semmilyen olyan anyagot nem tartalmaz, ami közvetlenül károsítaná a szervezetünket.

 

Sok tévhit terjeng

Az elektromos cigaretta ellenzői persze elég sok tévhitet terjesztenek azzal kapcsolatban, hogy mennyire káros vagy veszélyes az e-cigi. Ezek nagy része azonban leginkább abból fakad, hogy nem is igazán ismerik ezeket a termékeket. Sok olyat lehet hallani, hogy az elektromos cigarettában méreganyagok, vagy éppen fagyálló van – ezek az állítások teljes tudatlanságból, tájékozatlanságból fakadnak. Ha ilyen anyagok lennének az e-cigiben, természetesen nem is kerülhettek volna forgalomba. Minden minőségi e-cigi megfelel az egészségügyi követelményeknek, így azok nem károsítják az egészséget – annyira biztosan nem, mint a hagyományos cigaretta.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr468552728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása