Oxy Gain

Mit nyersz, ha leszoksz a cigiről?

2016. február 23. - whdvic

 

Tudjuk, hogy a dohányzás ártalmas, és nagyon sokszor halljuk, hogy romboljuk vele az egészségünket. Sajnos azonban úgy tűnik, ez nem elég meggyőző sok bagósnak. Rengetegen vannak, akik nem is hiszik el, hogy a dohányzás tényleg annyira káros, mint mondják, és számukra bizony sovány érv a leszokás mellett, hogy feltételezett, talán, esetlegesen bekövetkező problémától kíméljék meg magukat. Vannak azonban olyan hatásai is a leszokásnak, amik nemcsak hosszútávon, hanem azonnal is érezhetők – ezek pedig talán meggyőzőbbek lehetnek, mivel rögtön van eredmény.

10078226_m.jpg

Mi változik szinte azonnal, ha leszoksz a dohányzásról?

Már 20 perc elteltével a vérnyomás és a pulzusszám visszatér az elvárható értékre, ennek köszönhetően javul a vérkeringés a végtagokban.

8 óra múlva csökken a vér nikotin és szénmonoxid szintje. A hemoglobin ezután már újra képes hatékonyan szállítani az oxigént. A szív ezért oxigénnel telt vért kap, ami nagymértékben csökkenti az infarktus esélyét.

24 órával később visszatér a szaglás a normál szintre, olyan illatokat érzünk meg, amiket már jó régóta nem. Az ízleléssel is fokozódik, a blokkolt receptorok ismét működni kezdenek.

72 óra után már könnyebben veszünk levegőt, elkezdődik a tüdő öntisztulása. Mélyebb levegőt tudunk venni, ezáltal nő az oxigénszint a vérben, több lesz az energiánk

 

Hosszabb távú hatások

Ezzel még nincs vége, az igazán komoly hatások csak sokkal később jelentkeznek!

3 hónap múlva észrevehetjük, hogy a reggeli köhögés elmúlt, a levegő sokkal könnyebben halad a tüdő felé, az íny betegségei is elmúlhatnak.

1 év alatt a hirtelen halál kockázata a felére mérséklődik!

10 év után csökken a felére a tüdőrák és a csontritkulás veszélye már csak annyira fenyeget, mint egy nemdohányzót.

15 évre van szükség ahhoz, hogy a szervezet általános kondíciója megfeleljen a nem dohányzó emberek szervezetének. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr638372832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása