Oxy Gain

Mit tudnak az e-cigi akkumulátorok?

2015. június 12. - whdvic

Az elektromos cigaretták akkumulátorral működnek, amit ha feltöltünk, meghatározott ideig tudjuk használni a cigarettát. Hogy ez pontosan mennyi idő, az az akksi kapacitásától függ. Amennyiben nem vagyunk elégedettek az e-cigihez gyárilag adott akkumulátorral, vásárolhatunk belőle újat. De ehhez persze érdemes kicsit tisztában lenni azzal, hogy vajon mit tudnak az e-cigi akkumulátorok, hogy átlássuk, milyet is érdemes vásárolni, melyik éri meg számunkra a leginkább.


Mennyi van még benne?

 

Általános problémát szokott okozni minden olyan szerkezettel kapcsolatban, ami akkumulátorral működik, ha nem tudjuk pontosan, mikor fog lemerülni, mennyi van még hátra. A legtöbb eszköznél azonban ezt a problémát kiküszöbölték azzal, hogy beépítették ezt a funkciót – a telefonokon is látjuk, hány százalékos a töltöttségük, ahogy például a laptopokon is, így tudjuk, mikor kell készülni a töltővel, meddig húzza még a készülék. Ugyanez lehetséges e-cigi esetében is: választhatunk LCD kijelzős akkumulátorokat, így pontosan tudni fogjuk, meddig dohányozhatunk még töltés nélkül.

 

shutterstock_116150734.jpg

 

Mennyi füst esik jól?

 

Léteznek olyan akkumulátorok, melyek segítségével szabályozhatjuk, mennyi „füst”, azaz pára jöjjön az elektromos cigarettából egy szívás során. Ezek az úgynevezett feszültségváltós akkumulátorok. Mivel nem vagyunk egyformák, és mindenkinek másmilyen dohányzási szokásai vannak, elég hasznos lehetőség, hogy tudjuk szabályozni a kiáramló pára mennyiségét, így az élmény még jobban hasonlíthat a valódi dohányzáshoz, hiszen tényleg a saját igényeinkhez igazíthatjuk az e-cigizést.

 

Igazodjunk a hagyományoshoz

 

Olyan akkumulátort is választhatunk e-cigarettánkhoz, ami igencsak hasonlít a hagyományos cigire mind méret, mind pedig forma tekintetében. Ez sokaknak fontos ahhoz, hogy meg tudjon maradni számukra a valódi dohányzás élménye. Ha ilyen akkumulátort vásárolunk, szinte úgy érezhetjük, mintha tényleg cigiznénk, de ennek ára van – ezek az akksik többnyire kevesebb ideig bírják, így készüljünk fel arra, hogy gyakrabban kell tölteni. Ha azonban ezt belekalkuláljuk a terveinkbe, nem okozhat különösebb problémát.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr307530496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása