Oxy Gain

Rossz szokások az e-cigivel kapcsolatban

2016. február 21. - whdvic

 

Az elektromos cigi egyre nagyobb népszerűségnek örvend, folyamatosan egyre több dohányos dönt úgy, hogy a leszokáshoz való első lépést megteszi, és e-cigire vált. Ez azonban nehézségeket okozhat, ugyanis az elektromos cigarettát nem teljesen úgy kell használni, mint a hagyományosat. Nem egyszerű hirtelen átlátni azt sem, hogy vajon milyen szabályok vonatkoznak az e-cigizésre, és meglepetéseket okozhat maga a használat is. Sokan emiatt kifejezetten rosszul használják az elektromos cigit, és nem ritka, hogy emiatt nem sikerül az átállás. 

15895869_m.jpg

Mit lehet tehát rosszul csinálni az e-cigivel?

Ne hidd, hogy bármikor használhatod! Az egyik legfontosabb szabály az e-cigizéssel kapcsolatban, hogy annak ellenére, hogy ez nem igazi cigaretta, ne higgyük, hogy bárhol és bármikor nyugodtan használhatjuk. Alapvetően ugyanazokat a szabályokat próbáljuk betartani, mint a hagyományos cigivel, a protokoll hasonló a két esetben.

Ne szívd állandóan! Sokan hajlamosak abba a hibába esni, hogy mivel az e-cigi a hagyományossal ellentétben nem fogy el pár perc után, hosszú ideig szívják anélkül, hogy észrevennék. Különösen igaz ez az ízesített változatokra. Ez azonban nem igazán tesz jót a szerkezetnek, ezért próbáljuk az e-cigit is 5-10 percig szívni, mint a hagyományosat, majd tartsunk legalább 20 perc szünetet.

Ne kicsi slukkokban szívd! Ha kis slukkokban szívjuk az e-cigit, az ízélmény meg sem fogja közelíteni a valódi cigarettáét, így könnyen levonhatjuk azt a téves következtetést, hogy nem lehet a dohányzást e-cigivel kiváltani. De, ki lehet, csak a megfelelő hatás kedvéért mélyebbeket kell beleszívni az e-cigibe.

Ne járjon szájról szájra! Mivel egy olyan eszközről van szó, amit a szánkba veszünk, fontos, hogy figyeljünk oda a higiéniára. Nem jó ötlet az elektromos cigaretta össze-vissza adogatása, mert így elég könnyen összeszedhetünk fertőzéseket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr358359194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása