Oxy Gain

Nikotinmentes e-cigi: ha csak a mozdulat kell

2016. január 28. - whdvic

Sokszor lehet hallani dohányosoktól, vagy éppen leszokóban lévőktől, hogy nem is a nikotin hiányzik igazán, hanem maga a mozdulat, a megszokás. A legtöbb dohányosnak megvannak a maga kis rituáléi. Cigi a reggeli kávéhoz, cigi munkába menet a buszra várva, cigi meló előtt a kollégákkal, cigi ebéd után, cigi a délutáni kávéhoz, cigi munka után, cigi vacsi után, cigi lefekvés előtt. Persze ez mindenkinél más. A leszokás egyik nehézsége, hogy ezektől a rituáléktól is meg kell szabadulni. Márpedig ezek berögzült cselekvések, szinte automatikusan „jár” melléjük a cigaretta. Aki próbálkozott már leszokással, valószínűleg meg is tapasztalhatta, hogy addig semmi baja nem volt, amíg el nem jött egy ilyen rituálé ideje a napjában. Ekkor lehet érezni igazán a cigaretta hiányát.

21622015_m.jpg

Az e-cigi megoldja

Sokan az említett rituálék miatt esnek vissza, majd adják fel a leszokást. Az elektromos cigaretta éppen ezért hatékonyabb a legtöbb leszoktató eszköznél. Nem kell lemondani a megszokott mozdulatokról! Hiszen az e-cigivel ugyanúgy „cigizhetünk” a kávé mellé, és egyéb helyzetekben, de mégsem dohányzunk valójában. Emiatt jóval könnyebb a dohányzásról való leszokás, mint más eszközzel. Nem kell feladni a szokásainkat, mindössze annyi történik, hogy egy olyan alternatívát kapunk a cigi helyett, ami nem károsítja az egészségünket. Nincs visszaesés, hiszen bármikor „rágyújthatunk”, amikor szeretnénk – csak épp más eszközzel.

 

A nikotintól is megszabadulhatunk

Ha valóban úgy érezzük, nem a nikotin fog igazán hiányozni, nyugodtan indíthatunk nikotinmentes e-cigivel. Egyrészt, így egyből kiderül, ha rosszul gondoltuk, és válthatunk nikotinosra, amit aztán fokozatosan lehet elhagyni. Másrészt, ha igazunk volt, még a nikotinnal sem kell mérgeznünk magunkat, mert egyből ki tudjuk hagyni, és valóban csak a mozdulat marad meg az elektromos cigarettával. Akinek tényleg csak ennyi a problémája a leszokással, az e-cigiben megtalálhatja a megoldást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr938317494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása