Oxy Gain

E-cigivel is be kell tartani az illemszabályokat

2016. január 19. - whdvic

Az elektromos cigarettával kapcsolatosan nincsenek ugyan olyan szigorúan vett szabályok, mint a hagyományos cigit érintően, de ezt sem lehet akárhol, akármikor szívni. Egyszerűen azért nem, mert az etikett nem engedi, hogy bárhol elkezdjünk pöfékelni. Igaz, itt már nem érvényesek a környezetünkben élők egészségét károsító hatások, de maga az e-cigizés bizony lehet zavaró bizonyos helyzetekben. Mik azok az íratlan szabályok tehát, amiket érdemes betartani a békés együttélés érdekében?

 

40977381_l.jpg

 

  • Ne e-cigizz ott, ahol tilos a dohányzás! Természetesen azt senki nem mondja, hogy száműzd magad a dohányosok közé, hiszen azzal a saját egészségedet károsítanád. De ahol kifejezetten tilos a dohányzás, például éttermekben, iskolákban, kórházakban, elektromos cigarettát sem illik szívni.

  • Ne használd az e-cigit, mikor mások esznek melletted! Igaz, ennek nincs füstje és kellemetlen szaga, mégis előfordulhat, hogy zavar másokat maga a szokás. Érdemes tekintettel lenni a körülöttünk lévő emberekre ebből a szempontból, és nem e-cigizni, mikor mások esznek mellettünk.

  • Ne e-cigizz engedély nélkül mások lakásában! Ezt talán nem kell túlmagyarázni: rágyújtanál kérdezés nélkül máshol? Ugye nem? Akkor az e-cigivel se tedd meg, még akkor sem, ha nem teljesen ugyanaz. Megkérdezheted, hogy szabad-e, de ha nem kapsz rá külön engedélyt, semmiképpen ne csináld.

  • Ne pöfékelj a munkahelyeden. Csúnya fejmosás lehet a vége, hacsak nem te vagy a főnök! A legtöbb munkahelyen tilos a dohányzás, és ez alól az elektromos cigaretta sem kivétel. Általában a békesség kedvéért a bagózás minden formáját tiltani szokták, nincs kivétel – ne is próbálkozz vele!

  • Ne használd az elektromos cigit szűk, zárt térben! Egy kicsi, szűk helyiségben e-cigizni, amikor valaki más is van mellettünk, szintén nem túl udvarias dolog. Fogadd el, hogy ez is zavarhat másokat, és ilyenkor mellőzd!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr378283554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása