Oxy Gain

Miért ragaszkodnak sokan a hagyományos cigarettához?

2015. november 11. - whdvic

Bár az elektromos cigaretta elméletileg egy tökéletes alternatívája lenne a dohányzásnak, sokan mégis kitartanak a hagyományos cigi mellett. Bár az e-cigi sokkal kevésbé káros az egészségre, ugyanakkor a valódi dohányzás élményét képes nyújtani, ez mégsem elég mindenki számára ahhoz, hogy átálljon. Logikusnak tűnne pedig, hogy ha a dohányzásnak van egy egészségesebb módja, inkább arra szavaznak az emberek, ez azonban láthatóan csak egy részükre igaz. Vajon mi lehet az oka annak, hogy nem mindenki az e-cigihez pártol, és vannak, akik bizony ragaszkodnak a hagyományos dohányzáshoz?

23400746_m.jpg

Sok az alaptalan tévhit

Az elektromos cigaretta legnagyobb ellensége az a rengeteg alaptalan tévhit, amiket főként azok terjesztenek, akik sosem próbálkoztak még az e-cigivel. Ilyen például, hogy fagyálló van benne, hogy ártalmasabb az egészségre, mint a hagyományos cigaretta, mert nem tudjuk, milyen hatással van ránk hosszabb távon. Ezek az állítások teljesen alaptalanok, azonban ahhoz sajnos elégnek bizonyulnak, hogy elbizonytalanítsanak olyanokat, akik gondolkodnak a váltáson. Éppen ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az elektromos cigaretta semmiképpen sem ártalmasabb, mint a hagyományos, sőt, kifejezetten nagy előrelépés az egészség megóvása érdekében. Természetesen nincs benne fagyálló, és az sem igaz, hogy más mérgező anyagok vannak benne.

 

Hamar feladják

Gyakori probléma az is, hogy a kipróbálásra nem szeretnének sokat költeni az emberek, ezért vásárolnak egy olcsó, ismeretlen nevű terméket. Ezek pedig a legtöbb esetben nyomokban sem emlékeztetnek a valódi cigarettára. Ilyenkor persze sokan csalódnak az e-cigiben, és elmegy a kedvük az egésztől, ráadásul előszeretettel mesélik másoknak is, hogy ők bizony kipróbálták, és rosszul jártak vele. Pedig csak annyi a probléma, hogy nem jó terméket vásároltak. Az e-ciginél fokozottan igaz, hogy nem érdemes az olcsó utánzatokat megvenni, csak a megbízható márkáktól szabad vásárolni, ha azt akarjuk, hogy valódi legyen az élmény, és sikerüljön az átállás.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr548069502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása