Oxy Gain

Trükkök a köhögés megszüntetésére

2015. augusztus 14. - whdvic

Sokan azt hiszik, hogy a köhögés csak azokat érinti, akik hagyományos cigarettát szívnak, hiszen ők mérgezik magukat a füsttel. Nos, ez nem teljesen igaz, ugyanis az elektromos cigarettát választók is tapasztalhatnak köhögést, különösen az első néhány használat során. Ez természetesen nem azért van, mert az e-cigi is ugyanolyan káros, mint a hagyományos, ettől véletlenül se tartsunk!

 

Arról van csupán szó, hogy mivel hiányoznak belőle a mesterséges, köhögést gátló anyagok, az első pár alkalommal furcsa élmény lehet beleszívni egy e-cigibe, ráadásul elsőre az is lehet, hogy túl erőset szemelünk ki magunknak, ami szintén felelős lehet a köhögésért. Ez rendszerint hamar megszűnik, de ha nagyon zavar, és nem akarjuk megvárni, hogy magától elmúljon, néhány trükkel talán elkerülhetjük a köhögést.

 

shutterstock_181420328.jpg

 

  1. Ne egyből tüdőre szívjuk! A hagyományos cigaretta után nehéz lehet arra átállni, hogy ne egyből tüdőre szívjuk a „füstöt”, hanem először a szánkba, és onnan tüdőzzünk. Mégis érdemes megpróbálni, mert ezzel csökkenthető a köhögés esélye.

  2. Legyen kevesebb PG az e-cigiben! Az elektromos cigi egyik alapja a propilén glikol (PG), amire néhány ember érzékeny. Ők válasszanak inkább VG alapú cigarettát, vagy csökkentsék a PG arányát.

  3. Ne legyen túl sok a nikotin! Elég gyakori probléma, hogy a tapasztalatlan, frissen „áttért” e-cigis rosszul lövi be a nikotinigényét, és túl erős e-liquidet választ. A túl sok nikotin ugyanúgy köhögtet, mint a hagyományos cigaretta esetében. Kezdjünk inkább gyengébbel, és ha szükséges, még mehetünk később felfelé!

  4. Figyeljünk a folyadékpótlásra! A köhögés oka sokszor az, hogy ki van száradva a torok, mert nem iszunk eleget! Figyeljünk oda arra, hogy elég folyadékot fogyasszunk, ezzel máris sokat tettünk a köhögés ellen!

  5. Nem mindegy a be- és kilégzés! A belégzésnél nem jó, ha túl lassan és hosszan szívjuk be az e-cigi páráját, ez ugyanis köhögtet. Kilégzésnél épp az ellenkezőjére kell figyelni: semmi kapkodás, csak szépen, lassan!

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr117705658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása