Oxy Gain

Hogyan működik az elektromos cigaretta?

2015. július 06. - whdvic

Az elektromos cigaretta már rengeteg embert szoktatott le a dohányzásról szerte a világon. A jobbfajta e-cigik már szinte teljesen ugyanazt az érzést nyújtják a felhasználóknak, mint a hagyományos dohányzás, így egyre többen látják be, hogy nincs okuk továbbra is mérgezni magukat a rendes cigarettával, és térnek át inkább az e-cigire. Ez a jelenség mindenképpen pozitív, hiszen így a dohányzás jóval kevésbé egészségtelen, mint eddig bármikor. Azt azonban kevesen tudják, hogy mégis hogyan működik az elektromos cigaretta, hogyan képes imitálni a valódi dohányzást? Mitől egészségesebb ez, mint a hagyományos cigi?

Egyszerű fizika

 

Minden elektromos cigarettát egy akkumulátor üzemeltet, amelyből a feszültség a fűtőszálra jut egy kapcsolónak köszönhetően. Az áram, ami a fűtőszálon áthalad, munkát végez, aminek következtében felmelegíti a fűtőszálat. A forró fűtőszál aztán a levegő segítségével, amit beszívunk, porlasztott gőzt képez. Ezt a porlasztott gőzt tüdőzzük le utána, ebből lesz az elektromos cigaretta „füstje”. Látható, hogy a „füst” így valójában pára, vagyis nem az a káros anyag, amit a dohány égetéséből szívunk be, csupán ártalmatlan gőz. Ez az, ami miatt az elektromos cigaretta sokkal kevésbé káros az egészségünkre, mint a hagyományos, ugyanakkor ízre nagyon is emlékeztet rá.

 

shutterstock_148351589.jpg

 

Az ízesítés a titok

 

Az, hogy az e-cigi íze ennyire hasonlít az igaziéra, annak köszönhető, hogy a modern technikák segítségével már más módon is elő lehet teremteni a dohány égetésével járó ízvilágot. Az e-liquidek képesek arra, hogy nagyon hasonló érzetet keltsenek a szánkban és a légcsőben, mint amikor rendesen dohányzunk. Mivel cigarettából nagyon sokféle áll rendelkezésre, e-liquidből is különböző ízesítésűek vannak, hogy mindenki kiválaszthassa azt, ami a leginkább hasonlít a cigarettára, amit korábban szívott. Ez jelentősen megkönnyíti az embereknek, hogy elektromos cigarettára álljanak át a hagyományosról, aminek köszönhetően jóval kevésbé károsítják az egészségüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr587604804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása