Oxy Gain

A minőségi e-cigire mindig jár garancia!

2015. június 29. - whdvic

Mint minden minőségi termékre, a megfelelő színvonalú e-cigarettákra is jár garancia. Kell is, hiszen több ezer forintos termékekről van szó, amikkel hosszútávon sokat spórolunk ugyan a hagyományos dohányzáshoz képest, mégis, egyszer kiadtuk értük azt a pénzt, jogos igény, hogy a lehető legtovább használhassuk. Egy e-cigaretta minőségéről éppen az árulkodik a legjobban, hogy jár-e garancia hozzá. Ha ugyanis egy termék nem éppen csúcskategóriás, nem fogják a garanciát ajánlgatni – ezt csak az teszi meg, aki tudja, hogy valóban minőségi árut ad el. Természetesen mindezek mellett a garanciának vannak feltételei, a forgalmazók, illetve a gyártók előre kikötik, hogy minek kell ahhoz teljesülnie, hogy érvényesíteni tudjuk azt.

 

De mik a leggyakoribb garanciális feltételek?

 

  • Gyártási hiba legyen. A gyártó részéről egyértelmű, hogy ő maga akkor vállal garanciát, ha gyártási hiba történt. Ez lehet egy kimaradt alkatrész, az alkatrészek nem, vagy nem megfelelően érintkeznek egymással, esetleg egész egyszerűen nem működik az elektromos cigaretta már teljesen újonnan sem. Ilyenkor általában nem szokott gond lenni, szó nélkül cserélik.

    shutterstock_233134396.jpg

  • A forgalmazó hibája. A termékek szállítása közben előfordulhat, hogy valamelyik megsérül, amit nem vesznek észre, és így kerül a polcokra. Ha pont egy ilyen darabot fogtunk ki, nagyon fontos, hogy ne próbáljuk beüzemelni, és lehetőleg azonnal készüljön bizonyíték (például fotó) a termék sérüléséről. Ha mindez megvan, a forgalmazó köteles cserélni.

  • Legyenek meg a papírok! Alapvető, mégis sokszor szokott gond lenni, hogy valaki úgy akarja érvényesíteni a garanciát, hogy nincsenek meg az ehhez szükséges papírok. Nos, enélkül sajnos nem fog menni, hiába lenne érvényes a garancia, ezért ezeket mindig őrizzük meg!

  • Saját magunk által okozott kárnál nem érvényes! Sajnos ezt sokan nem fogadják el, pedig logikus: miért cserélné a terméket a gyártó vagy a forgalmazó, ha az tökéletes állapotban került hozzánk, és a mi hibánkból lett baja? Ha nem megfelelő tárolás miatt például eltörik az e-cigi, nem fogják nekünk kicserélni – ezért kell rá vigyázni!

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr447571848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása