Oxy Gain

Ezért ne próbáld ki más e-cigijét

2016. január 26. - whdvic

 

Elektromos cigaretta vásárlásakor a legtöbb ember bizonytalan, hiszen nem tudja pontosan, milyen élmény is lesz az adott e-cigit szívni. Ennek persze sokan nem örülnek, hiszen szeretnének biztosra menni, tudni akarják, hogy tényleg azt kapják-e a pénzükért, amit vártak. Ennek érdekében az emberek szeretik kipróbálni mások e-cigijét: barátokét, családtagokét, és ezután meghozni a döntést. De vajon jól van ez így? Higiéniai szempontból finoman szólva is kifogásolható, ha egymás után szívjuk az elektromos cigarettát, még akkor is, ha rokon az e-cigi tulajdonosa, vagy ha nagyon jóban vagyunk. Lehet azzal érvelni, hogy tudjuk a másikról, hogy tiszta, és mos fogat, de ez sajnos kevés.

13435978_m.jpg

Rengeteg baktérium van a szánkban

A fő probléma, hogy egy ember szájában hihetetlenül sok baktérium van. Ez teljesen normális állapot, nincs ezzel semmi gond – amennyiben csak a saját baktériumainkról van szó. Azokat már ismeri a szervezetünk, meg tud vele birkózni, mindent a helyén tud tartani, megvannak a megfelelő arányok. Ha azonban már más ember baktériumflórája is bejön a képbe, változik a helyzet. Neki ugyanis lehetnek másfajta baktériumai, amit a mi szervezetünk nem ismer, és ez kiválthat bizonyos reakciókat. Mindannyian ismerjük például a kis, kellemetlenül fájó dudorokat a nyelven, amikor valaki más után ettünk vagy ittunk. Ez is egy védekező reakció, bár igen enyhe.

 

Komoly fertőzés is lehet a vége

A fent említett probléma a baktériumokkal még egy egészen enyhe jelenség, ami felléphet, ha másvalaki elektromos cigarettáját szívjuk. Ha kevésbé vagyunk szerencsések, komoly fertőzés is lehet a vége a szájról-szájra járó e-ciginek. Csak hogy egy kézenfekvő példát hozzunk: herpesz. Evidens, hogy nem kérjük el olyan ember e-cigijét, aki láthatóan épp herpesszel küzd. És ha nem látható? A herpesz, mint tudjuk, kis seb formájában szokott feltűnni a szájon – csakhogy már azelőtt is aktív a vírus, ami okozza, hogy megjelenne látható formában. Magyarán, bármikor összeszedhetjük bárkitől, és ettől bizony nem lehet megszabadulni, időnként elő fog jönni. Nem érdemes kockáztatni, jobb alternatíva az eldobható e-cigi!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr368317434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása