Oxy Gain

Mitől jobb a nikotinos e-cigi a hagyományosnál?

2015. május 21. - whdvic

Az nagyjából mindenkinek tiszta, hogy az elektromos cigaretta népszerűségének a kulcsa az, hogy jóval kevésbé káros, mint a hagyományos változat. Persze a legtöbben ezt arra az elektromos cigarettára értik, amiben nikotinmentes folyadék van, azonban nem csak ilyen létezik. Lehet kapni olyan folyadékot is, ami nikotinos, így a nikotinfüggők nem szenvednek majd az elvonási tünetektől. Azonban ezzel párhuzamosan sokakban felmerül a kérdés, hogy ha az elektromos cigarettában ugyanúgy van nikotin, mint a hagyományosban, akkor vajon mitől jobb? Jobb egyáltalán, vagy ugyanolyan káros?

Kevesebb a káros anyag

Nos, a nikotin valóban nincs túl jó hatással az emberi szervezetre, ezt tudjuk. Azonban a hagyományos cigaretta szívása során keletkezik még egy sor olyan anyag, ami legalább ennyire káros, ha nem károsabb. Ez magának a dohány égésének köszönhető, ez az, amiért egy csomó melléktermék termelődik, ami aztán egyenesen a tüdőnkbe kerül. Legtöbben a kátrányt szokták emlegetni, ami komoly lerakódásokat tud képezni a légzőszervünkben, azonban nem ez az egyetlen, amivel találkozunk, ha hagyományos cigarettát szívunk – és éppen ez az, ami olyan ártalmassá teszi a dohányzást.

shutterstock_170597423.jpg
A legkisebb rossz

Az elektromos cigaretta attól jobb, mint a hagyományos, még ha nikotinos is, hogy nincsenek benne ezek a káros anyagok, hiszen itt nem égetünk dohányt, csupán imitáljuk a valódi dohányzást, hogy az élmény meglegyen. Ha egészen őszinték akarunk lenni, a dohányzás során a nikotin talán az egyik legkisebb rossz, ami a szervezetünkbe kerülhet, ezért már az is nagy előrelépés, ha sikerül elérni, hogy „csak” ezt vigyük be, mikor cigizünk. Erre az e-cigi kiválóan alkalmas, és idővel, fokozatosan át lehet váltani a nikotinmentes verzióra is, ahonnan már igazán nem nagy lépés a teljes leszokás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr567480172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása