Oxy Gain

Csökken-e a köhögés az e-cigi használatával?

2015. április 28. - whdvic

Mint tudjuk, a dohányzás leginkább a tüdőnkre van negatív hatással. Még ha nem is gondolunk a legrosszabb eshetőségre, vagyis a tüdőrák kialakulására, számos káros anyag rakódhat le a tüdőnkben (például kátrány), ami finoman szólva sincs ránk jó hatással. Nehezíti a légzést, légszomjunk lehet, és igen, köhögést okoz, ha régóta cigizünk. Az e-cigi azonban erre megoldás lehet.

Biztonságosabb dohányzás

Az e-cigi leginkább azzal tudott népszerűséget kivívni, hogy egy olyan alternatívát kínált a dohányzásra, ami viszonylag biztonságosnak mondható, és ami nincs, vagy jóval kevésbé van negatív hatással a szervezetünkre, mint a hagyományos cigaretta. Ami biztos, hogy az említett kátrány például nem rakódik le a tüdőnkbe, emiatt pedig sok kellemetlen tünettől szabadulhatunk meg. Ilyen a köhögés is.

shutterstock_173836505_kicsi.jpg

Miért köhögnek a dohányosok?

A dohányosok gyakorlatilag éveken át folyamatosan mérgezik magukat, aminek bizony meg is vannak a negatív hatásai. Szervezetük ezt azzal jelzi, hogy kellemetlen tüneteket produkál, mint amilyen a nehéz légzés, az állóképesség csökkenése és a köhögés. A tüdő pár év dohányzás után súlyosan károsodik, és minden egyes elszívott cigaretta csak ront a helyzeten. Nem árt tudni, hogy a leszokással nagyban javítható ugyan a helyzet, de teljesen sosem lehet ezt visszacsinálni.

Mi a helyzet az e-cigivel?

Miután az e-cigi nem tartalmazza azokat a káros anyagokat, amiket egy hagyományos cigaretta igen, joggal várjuk el tőle, hogy segítsen felszámolni az említett tüneteket. A kutatások szerint a dohányosok nagy részénél valóban javulás volt tapasztalható, különösen a köhögés tekintetében. Ez alighanem annak köszönhető, hogy a tüdőt nem terhelték tovább az e-cigire átszokó dohányosok, így az valamelyest tudott regenerálódni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr507405560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása