Oxy Gain

Nem mindenki szokik le e-cigivel – baj?

2016. március 28. - whdvic

Az elektromos cigaretta alapvetően leszoktató eszköznek készült, ezt alighanem mindenki tudja. Ennek ellenére sokan nem erre használják, hanem arra, hogy helyettesítse a hagyományos cigarettát. Természetesen rengetegen vannak, akik sikeresen leszoktak az e-cigi segítségével, és mára semmilyen függőségük nincs, de olyanok is szép számmal akadnak, akiknek ez tulajdonképpen nem is áll szándékában. Nagyon sok ember egész egyszerűen szeret dohányozni, és nem azért fordul az e-cigi felé, hogy leszokjon, hanem azért, mert olyan módon szeretne hódolni a szenvedélyének, hogy mellette nem károsítja az egészségét, és ez máris egy nagy lépés előre!

 41294212_m.jpg

Ha már függőség, ne legyen egészségtelen!

A cigarettázás abbahagyása mellett azért kampányolnak sokan, mert nagyon egészségtelen. Ezt a legtöbb dohányos tudja is, de jó részük el sem tudja képzelni, hogy ne cigizzen. Nagyon sokan vannak, akiket megrémít a gondolat, hogy örökre le kéne mondaniuk a cigarettáról, vagy egyszerűen csak nem akarnak lemondani róla, mert szeretik. Számos dohányos küzd önmagával: tudja, hogy le kellene tennie a cigit, mert minden egyes slukkal károsítja az egészségét, de mégsem akar lemondani az élvezetről. Szerencsére nem is kell! Bár az e-cigire sem mondható, hogy egészséges a tüdő számára, hiszen a tiszta levegőn kívül semmi sem az, nem is olyan ártalmas, mint az e-cigi.

 

A kisebbik rossz

Az persze tény, hogy egyetlen függőség sem túl örvendetes, legyen akármilyen ártatlan is. Ha azonban végképp nem tudunk lemondani a szenvedélyünkről, jobb, ha a kisebbik rosszat választjuk. Az e-cigik ma már nagyon jók, nagyon hasonló az élmény a hagyományos dohányzáshoz. A legfőbb különbség éppen az, hogy ezzel nem mérgezzük magunkat, nem jutnak be azok a káros anyagok a szervezetbe, amik a hagyományos cigarettát halálossá teszik. Egyáltalán nem baj, ha az e-cigivel nem sikerül leszokni, vagy nem is arra szánjuk. Már azzal is sokat teszünk az egészségünkért, ha átszokunk az elektromos cigire!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr768552766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása