Oxy Gain

Amit az ízekről és a színezőanyagokról tudni kell

2016. március 01. - whdvic

 

Az elektromos cigaretta ellenzői leggyakrabban azzal szoktak érvelni, hogy nincsenek még hosszú távú kutatásokon alapuló eredmények azzal kapcsolatosan, hogy az e-ciginek milyen hatásai lehetnek a szervezetre. Jelenlegi tudásunk szerint valószínűleg semmilyen negatív hatása nincsen, de tény, ezt feltételezzük, nem pedig tudjuk – egyszerűen azért, mert annyi idő még nem telt el a felbukkanásuk óta. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lutri lenne e-cigit használni. A „jelenlegi tudásunk” ugyanis nem is annyira kicsi, az e-cigihez pedig kizárólag olyan anyagokat használnak fel, amiről biztosan tudjuk, hogy nem ártalmas a szervezetünk számára. Enélkül nem is lehetne piacra dobni a termékeket. Éppen ezért enyhe túlzás azt állítani, hogy az e-cigi „talán még rosszabb is, mint a valódi cigaretta”.

21668160_m.jpg

Az aromáktól és a színezőktől félnek

Az e-cigi ellenzői főleg az aromákat és a színezőanyagokat szokták potenciális veszélyforrásként azonosítani. Tény, hogy nem túl természetes anyagok – aki természetességre vágyik se cigit, se e-cigit ne szívjon, egyik sem az. Ettől függetlenül butaság azt gondolni, hogy ezek valami mérgek. Nyilván nem azok, különben hogy kerülhetnének forgalomba? Szigorú szabályozások vannak arra vonatkozóan, hogy mit lehet és mit nem lehet eladni az embereknek, ez alól pedig az elektromos cigaretta sem kivétel. Fontos tehát tudni, hogy mind az aromák, mind pedig a színezékek ártalmatlanok.

 

Nem szabad toxikus anyagot tartalmazniuk

Az aromáknak mindig meg kell felelniük a helyi élelmiszeripar minőségi elvárásainak, és rendelkeznie kell a megfelelő engedélyekkel. Igaz, ezek a szabályok nem éppen a belégzésre vonatkoznak, de az alapvető tisztasági és biztonsági előírásokat így is betartják a gyártás során. Nem minden szempontból vizsgálják őket, elég annyi, hogy nem tartalmaznak toxikus anyagokat, így ugyanis a belégzés során sem juttatnak a szervezetbe semmi ilyesmit. A színezékekkel is hasonló a helyzet, csak olyat szabad használni, ami élelmiszer minőségű. A nagyobb e-liquid gyártók természetesen minden előírásnak megfelelve dolgoznak – éppen ez az oka annak, hogy nagyon nem mindegy, milyen e-cigit veszünk! A névtelen, ismeretlen gyártók termékei nem biztos, hogy biztonságosak! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr578373172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása