Oxy Gain

Ciki lenne az e-cigi?

2016. január 20. - whdvic

Az elektromos cigaretta nagyon pozitív hatással van az egészségünkre a hagyományoshoz képest, így logikusnak tűnhet, hogy minden dohányos átvált e-cigire. Valamiért azonban mégsem történik ez. De vajon miért nem? Miért nem állnak át automatikusan az emberek egy olyan eszközre, ami nem káros számukra? Nos, ennek számos oka van, az elektromos cigarettával kapcsolatos felvilágosítás ugyanis finoman szólva is hiányos. Éppen ezért sokan azt hihetik, hogy ez nem hatékony, nem is igazán olyan, mint a cigizés, esetleg káros anyagokat tartalmaz, vagy hogy ciki lenne a használata.

 

5950719_l.jpg

 

Vannak, akik hiúsági kérdést csinálnak belőle

 

Banális oknak tűnhet, hogy valaki azért nem akar e-cigire váltani, mert cikinek tartja, mégis van ilyen. Sokan annyira megrögzötten ragaszkodnak a hagyományos cigarettához, hogy nevetnek azokon, akik e-cigit szívnak. Nem ártana pedig mérlegelni, hogy a hiúságnál itt sokkal több forog kockán: az egészségünket kockáztatjuk azzal, ha dohányzunk. A leszokás persze nem könnyű, de itt egy eszköz, ami pontosan ennek segítésére szolgál. Miért is ciki élni ezzel? Az egészségből nem szabadna hiúsági kérdést csinálni, és senki sem lesz kevesebb attól, ha nem egy büdös, ártalmas cigarettát szív ahelyett, hogy vigyázna magára és a környezetére is. Az elektromos ciginek köszönhetően nem kell lemondani a szokásunkról, mégsem megy rá az egészségünk!

 

Nézhet ki úgy is!

 

Ha az e-cigi kinézete az, ami kellemetlen, azon lehet segíteni. Sokakat eltántoríthat, hogy az elektromos cigaretta inkább golyóstollra emlékeztet, mint cigire. Vannak, akik úgy érzik, furcsán néznek ki egy ilyen eszközt szívva, ezért inkább letesznek róla. Pedig nem kell, mert olyan elektromos cigaretta is létezik, ami külsőre a megszólalásig hasonlít egy hagyományos cigarettára. Még a parazsat is lehet szimulálni: vannak olyan e-cigik, melyeknek a vége világít, ha beleszívnak, így tényleg olyan érzése lehet a használónak, mintha valóban dohányozna. Persze ettől még mindig nem igazi cigarettáról van szó, de az egészség érdekében ennyi áldozatot hozhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr968283564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása