Oxy Gain

Nincsenek többé sárga fogak és körmök!

2015. augusztus 15. - whdvic

A dohányzás hátrányait olyan hosszasan lehetne sorolni, hogy száz cikk is kevés lenne, mire a végére érünk. Mégis, nagyon sok ember cigizik, és közülük jó néhányan vannak, akik nem is akarnak leszokni, az sem riasztja el őket, hogy a dohányzás súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Hiába a komolyabbnál komolyabb betegségek, sokan kitartanak a káros szenvedélyük mellett, és még csak arra sem hajlandók, hogy egy kevésbé káros verzióval folytassák.

 

Az emberek nagy része azonban nagyon hiú. Ha az egészségüket nem is féltik, az sokakra igenis hatással van, hogy a külsejüket is negatívan befolyásolja a dohányzás – különösen a nők foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Vannak, akik véglegesen leszoknak, mások a dohányzás külső nyomait próbálják eltüntetni. Az elektromos cigarettára való átállás is változást hozhat ezen a téren, hiszen az e-cigiben nagyrészt nincsenek meg azok az anyagok, amik a hagyományos cigarettában igen.

 

shutterstock_165157919.jpg

 

De milyen külső nyomok "tüntethetők el", ha átállunk az e-cigire?

 

  • Sárga fogak. Nagyon kellemetlen probléma, és elég sok dohányost érint, hogy elszíneződik a foguk. Ez elsősorban a nikotin következménye, így az, hogy e-cigi esetén ez a gond megszűnik, csak félig igaz: amennyiben nikotinmentes verziót választunk, valóban számíthatunk javulásra, ha azonban ragaszkodunk a nikotinhoz, továbbra is fennállhat a probléma.

  • Sárga ujjak. Ez szintén a nikotin műve, ugyanakkor e-cigi esetén ettől nem kell tartani. A magyarázat az, hogy az e-cigiből nem jön ki füst, ami megfoghatná az ujjainkat, így a meglévő sárgaság jó eséllyel hamar eltűnik.

  • Szürkés bőr. Ezt a cigarettában lévő számtalan káros anyag okozza. A bőr fakó, színtelen, esetleg szürkés árnyalatú lesz, a szemek karikásak, beesettek. Az elektromos cigaretta nincs ilyen negatív hatással a szervezetünkre, ezért nem kell ezekkel a kellemetlenségekkel számolnunk. Amint abbahagyjuk a hagyományos dohányzást, jó eséllyel javul majd a helyzet.

  • Ráncok. A nők rémálmai a ráncok. A cigaretta nagyban hozzájárul a korai kialakulásukhoz, ennek ellenére sokan cigiznek. E-cigi esetén azonban a ráncoktól sem kell tartanunk, így tovább maradhatunk fiatalosak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr357708704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása