Oxy Gain

Ízesített, „fincsi” e-cigik: kellenek ezek?

2016. január 06. - whdvic

Tudjuk, hogy az elektromos cigarettákhoz tartozó e-liquidekből is igen komoly a választék az ízesítést illetően. Ez leginkább azért van, mert hagyományos cigarettából is elég sokféle áll rendelkezésre, és ezzel kívánják elősegíteni, hogy mindenki tudjon olyat találni, ami megfelelő számára.

 

15889995_l.jpg

Éppen ezért, ahogy hagyományos cigiből, úgy e-cigiből is léteznek például gyümölcsös, illetve mentolos ízesítésűek, hogy azok is találjanak megfelelő alternatívát, akik ilyet szívnak. Olyan is van azonban, ami nyomokban sem hasonlít cigarettára, csak az aromát érezni, nincs meg az a füstös íze. Vajon ezekre szükség van-e, és ha igen, miért?

 

Sok a kritika

 

Pontosan az ilyen „fincsi” e-cigik miatt éri annyi kritika az elektromos cigaretták gyártóit és forgalmazóit. Sokan meg vannak róla győződve, hogy ezek az e-cigik leginkább arra jók, hogy a nemdohányzókat is a dohányzás felé tereljék, hiszen ezek finomak, nem is ártanak, mi baj lehet? A bírálók szerint továbbá a gyerekek is könnyebben rákaphatnak így a bagózásra, mert nincs meg ezeknek az e-liquideknek az az érdes ízük, ami miatt egy kamasznak az első cigarettás próbálkozása negatív élmény lenne. Itt egyből azt érzi, hogy finom, és tovább szívja, ahonnan csak egy lépés a valódi cigaretta. Ezek az állítások azért több sebből véreznek, akit nem érdekelt sosem a dohányzás, azt valószínűleg a gyümölcsös, mentolos e-cigi sem fogja meghatni, a gyerekek esetében pedig ugyanúgy a szülő felelőssége, hogy ne juthassanak hozzá, mint a hagyományos cigarettánál.

 

 

 

Ez is lehet egy lépcsőfok

 

Igazság szerint ezek az e-liquidek is jelenthetnek egy utolsó lépést az elektromos cigaretta elhagyásában. A füstös ízű, gyümölcsös vagy mentolos e-liquid után ugyanis, ha egy ilyenre váltunk, teljesen megszabadulhatunk attól, ami a cigarettaízt adta. Így már voltaképpen nem is azt érezzük, mint amikor dohányoztunk, már tényleg „csak”a mozdulatról kell lemondani, és teljesen le is szoktunk. Ehhez az utolsó lépés az eszköz használatának fokozatos csökkentése, majd teljes mellőzése.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr378245808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása