Oxy Gain

Nikotinos vagy nikotinmentes e-cigi: melyiket válasszam?

2016. január 04. - whdvic

Elektromos cigarettából, pontosabban e-liquidből sokféle létezik, ahogy hagyományos cigarettából is. Ez azért van, hogy mindenki megtalálhassa e-cigiből is azt, ami a leginkább megfelel az ízlésének. Hamar feltűnik azonban a kínálatot nézve, hogy e-cigiből is van nikotinos változat. Sokakban merül fel a kérdés, hogy akkor vajon minek egyáltalán ez az egész, ha az elektromos cigarettában is van nikotin, mitől jobb, mint a hagyományos cigi?

 

Önmagában a nikotin nem olyan borzasztó

 

Sokan azt hiszik, hogy a cigarettában a nikotin a legrosszabb, de ez hatalmas tévedés. Ami igazán mérgező, az a sok melléktermék, ami a dohány égetése során jön létre. A nikotin ezek mellett eltörpül, nem az fogja az igazi károkat okozni. Éppen ezért, ha valaki úgy érzi, erősebb a nikotinfüggősége annál, hogy egyik napról a másikra lemondjon róla, nyugodtan választhat nikotinos e-cigit , ez is komoly előrelépés lesz. Idővel aztán az is elhagyható, ha megvan az elhatározás.

 

24081182_l.jpg

 

 

Erős dohányosoknak segíthet

 

Hogy Neked éppen a nikotinos, vagy a nikotinmentes e-cigi lesz jó, azt csak te magad tudod eldönteni. Általánosságban az szokott igaz lenni, hogy aki nagyon erős dohányos volt, az nem biztos, hogy elsőre el tudja hagyni a nikotint. Aki csak naponta pár szál cigit szívott el, sokkal könnyebben mond le róla, nekik ugyanis többnyire inkább a mozdulat hiányzik, nem maga a nikotin, így azért könnyebb. Nem szabad kudarcként megélni, ha elsőre nem megy nikotinmentes e-cigivel, ebben az esetben meg kell próbálni fokozatosan elhagyni a nikotint.

 

Változó adag

 

A különböző e-liquidekben eltérő mennyiségű nikotint találhatunk. Ez direkt azért van, hogy segítse a leszokásban azokat, akik nem tudtak rögtön lemondani a nikotinról. Mintha cigiből vennénk egyre gyengébbet, egyre alacsonyabb nikotintartalmú e-liquiddel próbálkozhatunk, míg végül teljesen ki tudjuk iktatni. Fontos tudni, hogy még a nikotinos e-cigi is sokkal jobb, mint a hagyományos cigaretta!

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr588235998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása