Oxy Gain

Te tudod, hogy illik használni az e-cigit?

2015. augusztus 03. - whdvic

Az elektromos cigaretta használatával kapcsolatban sok kérdés merülhet fel, azonban a legritkábban szoktak azon elgondolkodni az emberek, hogy milyen illemszabályok vannak ezen a téren. Néhányan kissé meg is lepődnek, mikor ez szóba kerül, hiszen nem gondolnánk, hogy ilyesmire is figyelni kellé az e-cigi kapcsán.

Miért is kéne, hiszen ez a fajta cigaretta nem büdös, és nem ártalmas az egészségre. Ettől függetlenül azonban az e-cigizés ugyanúgy dohányzás, mintha hagyományos cigarettát szívnánk, és ahogy arra vonatkoznak szabályok, úgy erre is. Ha nem szeretnénk faragatlannak tűnni, és el szeretnénk kerülni a másokkal való konfrontálódást, meg kell ismernünk ezeket a szabályokat, és be is kell őket tartani.

 

shutterstock_266100650.jpg

 

Csináljunk úgy, mintha sima cigit szívnánk!

 

Ha azt tartjuk szem előtt, hogy úgy viselkedjünk, mintha hagyományos cigarettára gyújtanánk rá, akkor nem nagyon lőhetünk mellé. Tehát ne gyújtsunk rá olyan helyeken, ahol tilos a dohányzás, még akkor sem, ha az elektromos cigi valójában nem is igazi cigi. Ettől még előfordulhat, hogy nem nézik jó szemmel, ha szívjuk. Zárt térben csak akkor használjuk az e-ciginket, ha egyébként is engedélyezett a dohányzás, vagy ha kifejezetten az e-cigi használata nem tilos. Tömegközlekedési eszközökön sem túl ildomos e-cigivel pöfékelni, még akkor sem, ha nem büdös, és nem árt a környezetnek – egyszerűen faragatlanságnak hat.

 

Vegyünk figyelembe másokat!

 

Az e-cigivel kapcsolatban a másik fontos szabály, hogy mindig vegyünk figyelembe másokat! Ha valaki jelenlétében „gyújtunk rá”, mindig kérdezzük meg, hogy zavarja-e, és ne használjuk az e-cigit, ha valaki éppen eszik mellettünk. Ott sem illik e-cigizni, ahol a hagyományos dohányzás tilos – és egyébként sem ajánlatos tiltott zónában elektromos cigarettázni. Ha másokra tekintettel vagyunk, nagyot nem hibázhatunk az e-cigivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr137676020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása