Oxy Gain

Miért hatékonyabb az e-cigi, mint a többi leszoktató eszköz?

2015. július 16. - whdvic

Mióta az emberek rájöttek, hogy a dohányzás nagyon is káros hatással van a szervezetükre, rengeteg különböző leszoktató eszköz jelent meg. Hogy ezeket ki mennyire tartja hatékonynak, változó. Van, aki még mindig arra esküszik, hogy ténylegesen csak akaraterővel lehet felhagyni a bagózással, mások szerint azonban a leszoktatás segítésére szánt eszközök igenis nagyon hasznosak tudnak lenni – mindenki szabadon dönthet, hogy melyik tábort erősíti. Egy biztos: ha a szimpla akaraterő már többször is kudarcot vallott, érdemes tenni egy kísérletet arra, hogy segítséggel szokjunk le, hátha beválik. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, van nikotinos rágó, nikotintapasz, agykontroll, különböző könyvek, terápiák, leszoktató csoportok, de sokan esküsznek az elektromos cigarettára is.

Mitől jobb az e-cigi?

 

Amiben az e-cigi más, mint az összes többi leszoktatásra szánt módszer, az az, hogy ez utánozza magát a dohányzást, vagyis nem érzékeljük közvetlenül, hogy megfosztottak tőle. Míg a nikotinos rágó és a nikotintapasz például a nikotin utáni sóvárgást kezeli ugyan, de a mozdulat hiányát nem, addig az e-cigi ezt is megadja. Sokaknak az hiányzik, hogy szívják a cigit, majd letüdőzik a füstöt: az elektromos ciginél ez az érzés is megvan, csak annyi a különbség, hogy a füst valójában pára, de ha jól választunk, az élményen ez nem változtat. Olyan, mintha dohányoznánk, de mégsem azt tesszük, amiért a szervezetünk mindenképpen hálás lesz. 

shutterstock_143178373.jpg

Észrevétlenül szűnik meg a nikotinfüggőség

 

Ha kitartóan próbálkozunk, az e-cigivel megszüntethetjük a nikotinfüggőséget szinte észrevétlenül. Hogyan? Egyszerű: van nikotinos e-liquid is, persze különböző mértékű nikotinnal. Folyamatosan lehet csökkenteni a nikotin mennyiségét, majd áttérni a nikotinmentes verzióra. Ha fokozatosan állunk át, észre sem fogjuk venni a változást. Ez után már csak a mozdulattól, a gondolattól való függőséget kell megszüntetnünk – ez sem kis munka, de könnyebb, mintha a nikotinnal és ezzel is egyszerre kellene küzdeni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr277632506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása