Oxy Gain

Hogyan tisztítsd az elektromos cigarettát?

2015. június 26. - whdvic

Az elektromos cigarettára való átállás nagyban képes hozzáárulni ahhoz, hogy egészségesebben éljünk, azonban jár némi plusz elfoglaltsággal a dohányzás ezen módja, mint a hagyományos. A hagyományos cigit ugyanis készen kapjuk egy dobozban, általában 19 szálat, amit elszívunk, a dobozt ezt követően kidobjuk, majd vesszük a következőt. Ez persze folyamatosan pénzbe kerül, az egyre emelkedő cigarettaárakat elnézve pedig nem is kevésbe. Az e-cigi ezzel szemben egy jóval gazdaságosabb, és nem utolsósorban egészségesebb megoldás, azonban nem feltétlenül annyira „gondtalan” a használata, mint a hagyományos cigié. Itt ugyanis figyelni kell a tisztításra és a karbantartásra, egyrészt higiéniai okokból, másrészt azért, mert csak így garantálható az elektromos cigaretta élettartamának hosszúsága.

 

De hogyan is lehet az e-cigit tisztítani?

 

Nos, sajnos a munka nem merül ki annyiban, hogy kívülről lemossuk és megtörölgetjük. Ha azt akarjuk, hogy az e-ciginket ne tegyék tönkre rövid időn belül a különböző lerakódott szennyeződések, bizony szét kell szerelni, és alkatrészenként megtisztítani. A legtöbb elektromos cigi készlethez jár használati útmutatás – már amennyiben minőségi készletet vásároltunk, korrekt helyen –, amelyben meg tudjuk nézni, hogy mennyire is tudjuk atomjaira szedni az e-cigit, és hogyan lehet ezután összeszerelni. Mindig kövessük a használati útmutatót, így nem fordulhat elő, hogy a kelleténél jobban szétszedjük az e-cigit erővel, és tönkretesszük, esetleg ellenkezőleg, valami kimarad a pucolásból.

 

shutterstock_166848608.jpg

 

Mire figyeljünk oda?

 

A tisztítás lehetőleg tiszta ronggyal történjen. Ha megvan, mindig hagyjuk az adott alkatrészeket megszáradni, soha ne szereljük úgy össze, hogy még nedvesek. Győződjünk meg róla, hogy minden tökéletesen megszáradt, esetleg nedvszívó ronggyal, vagy papírtörlővel töröljük is át! Az összeszerelés során ne akarjunk mindent erővel megoldani – az alkatrészek nagyon jól illeszkednek egymáshoz, nem kell erőltetni az összetekerést, összerakást, mert eltörhetünk bizonyos részeket! Persze húzzuk meg, ne legyen laza, de nem kell minden erőnket beleadni!

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr957571750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása