Oxy Gain

Az e-cigi is nyomot hagy rajtunk?

2015. június 11. - whdvic

Furcsának tűnhet a kérdés, pedig teljesen jogos. Ha ugyanis jobban megnézzük, látható, hogy a hagyományos cigaretta bizony nyomokat hagy a dohányosokon, több tekintetben is. A hosszabb távú hatásokat ismerjük: a bőr komoly mértékű öregedése, elszürkülése, a szem alatti karikák látványosabbá válhatnak. Rövidebb távon is jelentkezhet azonban például az a probléma, hogy a nikotin miatt elszíneződnek a fogak és az ujjak a cigit tartó kézen. Szintén megbélyegzi a dohányosokat a cigarettaszag. De mi a helyzet az e-cigivel?

A nikotin a legtöbb gond oka

 

Nos, hogy az e-cigi is hagy-e nyomokat az emberen, az elsősorban attól függ, hogy nikotinos verziót használunk-e vagy nem. Sok kellemetlen tünet oka ugyanis a nikotin. Igaz ez a bőr öregedésére, fakulására, és bizony a fogak és az ujjak besárgulását is a nikotin okozza. Nyilvánvaló tehát, hogy ha nikotinos e-cigit szívunk, bizony számolni kell ezekkel a kísérő jelenségekkel is. Ha azonban átváltunk nikotinmentes e-cigire, mindettől megszabadulhatunk, viszont tovább élvezhetjük a dohányzást.

 

Nincs cigiszag

 

A legkellemetlenebb bagósjelet, a cigarettaszagot viszont magunk mögött hagyhatjuk, akár nikotinos e-cigit használunk, akár menteset. A legtöbb dohányos állítja, hogy ő ugyan nem büdös, de ki kell ábrándítsunk mindenkit: ez sajnos nem igaz. Aki cigizik, nem érzi magán a szagot, sőt, talán a többi dohányoson se, de a nemdohányzók bizony nagyon erősen megérzik. Általában ők azok, akiket ez zavar, és különösen meg tudja keseríteni a mindennapokat, ha olyanon kell szagolni, akivel együtt élnek. E-cigivel ez a probléma biztosan megszűnik.

 

shutterstock_247945678.jpg

 

Nincs füstölgés

 

Az előbbi ponttal van összefüggésben, hogy elektromos cigarettával megszűnik a füstölgés. Az e-cigiből ugyanis pára jön ki, nem füst, ami nem büdös, és nem is ül úgy meg. Ennek köszönhetően egyrészt, nem fog a ruhán érződni, másrészt a lakáson sem, sőt a szemet sem fogja csípni. Az ideális lépés persze a dohányzás feladása lenne, azonban erre sokan nem képesek – akkor pedig már inkább e-cigi, mint hagyományos!

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr877530454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása