Oxy Gain

Mitől menthet meg az e-cigi?

2015. május 22. - whdvic

Szerencsére folyamatosan nő azok száma, akik az elektromos cigarettát választják a hagyományos helyett, ezzel egy egészségesebb életmódra váltva. Mindannyian tudjuk, hogy a dohányzás káros a szervezetünkre nézve, ennek ellenére elég sokan szoknak rá, leszokni azonban már nem ilyen egyszerű. Segítségünkre lehet ebben az elektromos cigaretta, ami már rengeteg embert vezetett el a leszokásig. Ha át tudunk erre állni, láthatjuk, hogy igenis meg bírunk szabadulni a függőségtől, és így a végleges leszokás is könnyebbé válik. Ezzel egy sokkal egészségesebb élet felé nyithatunk.

De mik is pontosan azok a problémák, amiket elkerülhetünk, ha megszabadulunk a hagyományos cigarettától?

 

  • Tüdőrák. Ez a legismertebb, egyben legijesztőbb kórkép, amihez a több éven át tartó dohányzás vezethet. A cigarettázás során a tüdőbe kerülő káros anyagok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy kialakuljanak a tüdőben daganatos megbetegedések. Különösen azoknak ajánlott a dohányzással való mihamarabbi felhagyás, akik családjában fordult már elő rákos megbetegedés.

    shutterstock_127625237.jpg

  • Tüdőtágulat. Általában az idült hörghurut következménye, és igen szorosan összefügg a dohányzással. A hörgőket, az alsó légutakat érinti, a károsodás pedig visszafordíthatatlan – ha egyszer elkezdődött, nincs visszaút, éppen emiatt veszélyes. A tüdőrákhoz hasonlóan ez is lehet halálos kimenetelű, illetve tüdőtranszplantációra is szükség lehet a gyógyításhoz.

  • Érszűkület. Sokan hallhattuk már, hogy a dohányzás érszűkítő hatású. Az érszűkület első jelei, amit észre is veszünk, általában a végtagok zsibbadása szokott lenni, ez azonban már nem éppen a kezdeti stádium. Hatására csökken az ellátott szövetek tápanyag és oxigén-ellátottsága, súlyos esetben nekrózissal is járhat, ami a végtagot veszélyezteti.

  • Kisebb kellemetlenségek. Hogy ne csak a súlyos dolgokat említsük meg, a dohányzás egy idő után szinte mindig együtt jár köhögéssel, rekedtséggel, nehéz légzéssel. Ha átváltunk e-cigarettára, ezektől a tünetektől is megszabadulhatunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr357480218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása