Oxy Gain

Ízesített e-cigi: jó vagy rossz?

2015. május 20. - whdvic

Aki dohányzott, az a hagyományos cigaretták világában már megszokhatta, hogy dohányáruból szinte végtelen a választék, a legkülönbözőbb ízesítésűeket lehet kapni. Létezik gyümölcsös, mentolos cigaretta, esetleg ezek egyvelege, de találhatunk például vaníliásat is – a határ gyakorlatilag a csillagos ég. Az elektromos cigaretták világában a gyártók természetesen igyekeznek mindent megadni a dohányosoknak, amit a valódi cigaretta megad, ennek köszönhetően e-cigiből is kaphatók különböző ízű változatok. Ezt azonban sokan elítélik – vajon jogosan?

Mi is a gond ezzel?

Akik az ízesített elektromos cigaretta ellen vannak, azok éppen azzal érvelnek, amit az e-cigi igyekszik megakadályozni: hogy nőjön a dohányosok száma. Az elektromos cigi egy kevésbé káros alternatívája a dohányzásnak, ez tény. Sokan viszont már emiatt is azt mondják rá, hogy inkább csak árt, mert véleményük szerint egyáltalán nem motiválja a dohányosokat a leszokásra, csupán arra, hogy átszokjanak valami másra. Hisz ha nem káros, minek is kéne letenni? Ezen tábor véleménye szerint az ízesített e-cigi még ennél is rosszabb, mert finom is, ami az amúgy nem dohányzókat is ösztönözheti arra, hogy kipróbálják – tovább erősítve ezzel az e-cigarettát használók táborát, akik voltaképpen ugyanolyan dohányosok, mint a hagyományos cigit szívók.

shutterstock_219240241_kicsi.jpg

Mitől más mégis?

Mindezek ellenére sokan vannak, akik támogatják az ötletet, hogy az e-cigik között is legyenek elérhetők az ízesített darabok. A fő érv emellett meglehetősen logikus: ahogy az ízesítetlen cigarettát szívóknak nagyon jó alternatíva az e-cigi, ezért sokan választják inkább ezt a formát a hagyományos cigi helyett, úgy igaz ez az ízesített cigit szívókra is. Magyarul, ha létezik ízesített elektromos cigaretta, azok a dohányosok, akik a hagyományosból is a mentolosat vagy éppen a gyümölcsöset választják, szintén áttérhetnek a jóval kevésbé egészségtelen e-cigire. Ha nem lenne ízesített e-cigi, ők nagy valószínűséggel a hagyományos, köztudottan egészségkárosító cigaretta mellett maradnának. Ennek fényében talán mégsem annyira ördögtől való, hogy ízesített e-cigi is létezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr127476270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása