Oxy Gain

E-cigi gyerekek közelében: vajon veszélyes?

2016. március 21. - whdvic

Az mindenki számára tiszta sor, hogy a hagyományos cigaretta nem való gyerekek közelébe. Az óvodákból, iskolákból ki is van tiltva a füstölés, de a legtöbb felnőtt figyel arra, hogy ne gyerekek közelében bagózzon – legalábbis a felelősségteljesebb fajta. Ennek oka nagyon egyszerű: a passzív dohányzás is nagyon káros az egészségre, különösen a gyerekekére, akik még folyamatosan fejlődnek. Az elektromos cigarettával kapcsolatosan joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon mennyire engedhető meg, hogy gyerekek közelében szívjuk. Hiszen nem az a füst jön ki belőle, mint a hagyományos cigarettából, de mégiscsak dohányzásra alkalmas eszköz, még ha nem is ugyanaz.

12203817_m.jpg

 

Az egészségüket nem károsítja

Nos, az mindenképpen kijelenthető, hogy szemben a hagyományos cigarettával, az e-cigi nem károsítja a környezet egészségét, így a passzív dohányzás és annak kockázatai elfelejthetők, ha e-cigit szívunk, vagy szívnak a közelünkben. Ebből kiindulva a gyerekeket sem kell félteni, hiszen ők sem lélegzik be a füstöt, ami mérgező számukra. Egészségügyi szempontból nincs tehát akadálya annak, hogy a gyerekek közelében e-cigizzünk, azt azonban nem tanácsos hagyni nekik, hogy kipróbálják, nehogy kedvet kapjanak esetleg a hagyományos cigarettához is. 

Más szempontból nem tanácsos

Ne felejtsük el, hogy a gyerekek utánzással tanulnak, és a dohányzás, még ha csak e-cigivel történik is, nem egy jó példa számukra! Számos kutatás bizonyította már, hogy a dohányos szülők gyerekei felnőve nagyobb eséllyel fognak szintén dohányozni, mint azoké, akik sosem cigiztek. Ennek nem igazán magához a cigarettához van köze, inkább a sokat emlegetett utánzáshoz. A legtöbb gyerek aszerint a minta szerint él később felnőttként, amit otthon, a szüleitől látott. Ha rendszeresen előttük e-cigizünk, bizony, érdekelni fogja őket a dolog. Persze ez közel sem olyan rossz, mintha a rendes cigire szoknának rá, de a legjobb az lenne, ha semmilyen függőségük nem lenne, ezért igyekezzünk nem előttük e-cigizni.


A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr298552750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása