Oxy Gain

Öt érv az e-cigi mellett

2016. február 16. - whdvic

Naphosszat lehetne sorolni az elektromos cigaretta előnyeit, és az érveket, hogy miért éri meg jobban ezt választani a hagyományos helyett. Az érvek közt jó eséllyel szerepel, hogy nem károsítja az egészséget – ez általában minden mást le is söpör. Tény, hogy a legnagyobb érv, ami az e-cigi mellett szól, az az hogy egy jóval kevésbé egészségtelen alternatívája a cigarettázásnak. Ennek köszönhetően pont az az aggályt szünteti meg, ami a legtöbb emberben megfogalmazódik a dohányzás kapcsán: hogy hosszú távon akár meg is ölhet. Van azonban még számos előnye annak, ha valaki az elektromos cigarettát választja a valódi cigaretta helyett.

25935369_m_1.jpg

Miért jobb az e-cigi?

Mert nem lesz büdös a hajad, a ruhát, nem lesz kellemetlen a leheleted. Az egyik legkínosabb kritika, ami éri a dohányosokat, hogy egész egyszerűen büdösek. Ezt nagyon kellemetlen saját magáról hallani az embernek, és a legtöbb bagós meg is sértődik ezen, de ettől még a tény tény marad: a cigaretta büdös, a dohányzó emberen pedig rajta marad a szag. Az e-cigi esetében emiatt nem kell aggódni: nincs füst, csak pára.

Mert nincs rajtad nyoma. Sárga fogak, besárgult ujjak, körmök. Ismerős? Igen, ezt a cigarettában lévő nikotin okozza, elszíneződnek tőle a fogak és az ujjak, ami valljuk be, nem éppen szívderítő látvány. Ezt a sárgaságot ráadásul nem lehet egyszerűen csak lemosni, hosszú idő, míg lekopik. A nikotinmentes e-cigi esetében ilyen probléma nem áll fenn, nyom nélkül lehet pöfékelni.

Nyugodtan szívhatod a lakásodban. Még a dohányosok közül is sokan tabunak minősítik a lakást cigi szempontjából. Erre van egy nyomós okuk: minden beissza a cigarettaszagot, a bútorok, a falak, a függönyök, a szőnyegek. Ez hosszútávon bizony nagyon nem kellemes szagot eredményez, ami mindenkinek egyből megcsapja az orrát, aki belép a lakásba. A nikotintól ráadásul a fehér textíliák be is sárgulhatnak, akárcsak a fog, vagy a köröm!

Nem kell lesned a dohányboltok nyitva tartását. A cigid elfogyott, a dohánybolt pedig már zárva. Ismerős? Egy dohányos számára kevés idegesítőbb helyzet van, mint amikor nem jut cigihez, pedig kellene, mert elfogyott. E-cigisként ezen nem kell aggódnod, ha mindig figyelsz, hogy legyen otthon e-liquid utánpótlás, sosem fogy el a cigid!  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr738359096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása