Oxy Gain

Elektromos cigivel is zavarhatsz másokat

2016. január 18. - whdvic

A dohányzással kapcsolatos rengeteg korlátozás, tiltás legtöbbször abból a megfontolásból lép életbe, hogy a dohányosok ne zavarják a nemdohányzókat. A cigaretta ugyanis büdös, és a füstje bizony a környezet egészségére is káros hatással lehet, pedig ők nem is akarják szívni. Ha józanul belegondolunk, az elektromos cigarettával kapcsolatban ezek a teljesen érthető és jogos érvek már egyáltalán nem állják meg a helyüket, ugyanis az e-cigi nem ártalmas a környezetünkben tartózkodók egészségére, és a szaga sem zavarhat senkit. Mégis, előfordulhat, hogy elektromos cigarettával is zavarunk másokat, és erre illik tekintettel lenni még akkor is, ha egyelőre nincs korlátozás.

 

1621073_l.jpg

 

Miért lehet probléma az e-cigi?

 

Bár az elektromos cigaretta szívása után nem füstöt fújunk ki csak párát, ez is zavarhatja a körülöttünk lévőket. A pára is látszik ugyanis, akárcsak a füst, és előfordulhat, hogy ennek nem örül a környezetünk. Sokakat zavar maga a mozdulat, például azért, mert gyerekek is látják, és rossz példát mutathat vele az ember. Az sem ritka, hogy egész egyszerűen dohányzásnak titulálják az elektromos cigaretta használatát is, és nem látják szívesen. Az ok igazából teljesen mindegy, a lényeg, hogy e-cigivel is zavarhatunk másokat, ezért fontos, hogy tudjunk viselkedni, elkerüljük ezt, még akkor is, ha nem érezzük jogosnak a „kirekesztést”.

 

Pár egyszerű szabály

 

A béke érdekében csak néhány egyszerű szabályt kell betartani. Ha társaságban vagyunk, mindig kérdezzünk rá, hogy „rágyújthatunk-e” e-cigivel, zavar-e bárkit is. Ha igen, akkor inkább vonuljunk félre. Ne e-cigizzünk akkor, amikor valaki más eszik a környezetünkben, vagy akkor, ha valakiről tudjuk, hogy épp leszokóban van, és érzékenyen érintheti a látvány. Ne akarjuk használni az elektromos cigarettát ott, ahol amúgy tilos a dohányzás – igaz. Hogy ez nem dohányzás, de nem illik ilyen helyzetben e-cigizni. Igaz, hogy nem logikus az e-cigi elutasítása ebből a szempontból, mert tényleg senkinek nem árt, de a békés együttélés érdekében érdemes figyelembe venni, ha mások nem látják szívesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr598283358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása