Oxy Gain

Mit várhatunk az e-cigitől?

2015. december 10. - whdvic

 

Az elektromos cigaretta elterjedésekor sok dohányos lesajnálóan legyintett, mondván, úgysem lesz olyan, mint az eredeti, de szintén jó páran voltak azok, akiknek felcsillant a szemük, hogy végre van egy hatékony leszoktatási eszköz, illetve átválthatnak egy kevésbe káros eszközre. Utóbbiak közül azonban néhányan a kipróbálás után csalódtak, és visszatértek a hagyományos cigarettához – sokszor csak azért, mert nem tudták, mit várhatnak az e-cigitől, illetve nem jól választották ki a sajátjukat. Éppen ezért fontos tudni, hogy mit képes nyújtani az elektromos cigaretta, mert csak így lehet sikeres az átszokás.

24385274_m.jpg

Mit érdemes tehát tudni?

Az e-cigi nem cigi. Az élmény hasonló ugyan, de nem szabad azt várnunk, hogy azonnal olyan érzésünk legyen, mintha nem is váltottunk volna eszközt. A e-cigi eleve nem ég, nincs meg az a jellegzetes cigiszaga, és nem füstöt szívunk be, hanem párát. Az élmény tehát nem lesz 100 százalékban ugyanolyan, de majdnem. Kis nyitottsággal ezt a különbséget át tudjuk hidalni.

Lehetőség van kísérletezni. Sokaknál az a baj, hogy megállnak az első e-ciginél, amit kipróbáltak. Tapasztalatlanságból adódóan ráadásul az sem kizárt, hogy ez egy rosszabb minőségű, olcsóbb darab, spórolás végett – ezek között viszont előfordul olyan, ami nyomokban sem hasonlít a hagyományos cigi élményére. Érdemes inkább áldozni jó minőségű, de eldobható e-cigire, így nem fog sokba kerülni a próba, de nem is fogja elvenni a kedvünket a silány minőség.

Akkor szokunk le, ha magunk is akarunk. Önmagában az e-cigitől nem lehet elvárni, hogy leszoktasson a dohányzásról. Ehhez mi magunk is kellünk. Ha az a cél, hogy egy idő után semmit ne szívjunk, bizony kell hozzá akarat, és az e-cigizés mértékét is folyamatosan csökkenteni kell. Érdemes először a nikotinfüggőségtől megszabadulni azzal, hogy elhagyjuk a nikotinos e-liquidet, és csak utána foglalkozni azzal, hogy a mozdulat elhagyása is menjen.

Ha le nem is szokunk, de a cigit egy sokkal kevésbé egészségtelen alternatívára cseréljük. Az e-cigi sem tökéletes, és nyilvánvaló, hogy jót nem tesz a tüdőnek, mivel az tiszta levegő beszívására lett kitalálva. De az is tény, hogy nem fogja az e-cigi évekkel megrövidíteni az életünket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr718151326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása