Oxy Gain

Mit nem tud az e-cigi, amit a hagyományos igen?

2015. november 19. - whdvic

 

Nagyon sok posztunk szólt már arról, hogy miképpen tudja az elektromos cigaretta kiváltani a hagyományosat, milyen szempontból nyújt hasonló élményt. A korrektség úgy kívánja azonban, hogy azt is szedjük össze, mi az, amit egy elektromos cigaretta sosem lesz képes nyújtani, a hagyományos viszont igen. Merthogy ilyen is van, ám ezek jelentős része voltaképpen elhanyagolható, mégis van, akit annyira zavar, hogy emiatt nem áll át.

16186991_m.jpg

Mit ne várjunk az e-ciginktől?

Nem fog égni. Igaz, vannak e-cigik, amik külsőre emlékeztetnek a hagyományosra, és ezek általában világítanak is szíváskor, mint a parázs az elektromos cigarettán, de el kell ismerni, hogy ez mégsem ugyanaz. Viszont cserébe az e-cigi esetében nem kell számolni az égés miatt keletkezett káros mellékanyagoktól, amik voltaképpen mérgezőbbek, mint a nikotin.

Nem lesz cigiszaga. Ezt alapból pozitívnak is elkönyvelhetnénk, azonban sokaknak igenis szüksége van a cigarettaszagra. Nos, az e-ciginek viszont éppen az az egyik előnye, hogy nem büdös, ezért ezt garantáltan nem fogja nyújtani. Akinek fontos a cigiszag, annak sajnos nincs érvünk, vagy lemond róla, vagy marad a hagyományos ciginél.

Nem lesz kisebb. A hagyományos cigaretta folyamatosan fogy, ahogy szívhjuk, egyre kisebb lesz minden slukknál. Ezt az e-cigi érthető módon nem csinálja, de ez talán nem is akkora gond. Bár a megszokás miatt ez furcsa lehet, és eleinte talán több ideig szívjuk emiatt az e-cigit, hamar meg lehet szokni.

Nem kell hozzá öngyújtó. Igen, nyilván megvan a varázsa annak a mozdulatsornak, hogy előszedjük az öngyújtót, és meggyújtjuk a cigarettát, az e-cigit viszont csak bekapcsolni kell, vagy azt sem. Ha jobban belegondolunk, ez még meg is könnyíti a dolgunkat: egy dologgal kevesebb, ami miatt idegeskedhetünk, hogy otthon hagytuk, ha rá akarunk gyújtani.

Nem fog megölni. Ez a mindent elsöprő érv szokott az lenni, ami mindent kifogást felülír, és ami miatt mégiscsak érdemes tenni egy próbát az e-cigivel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr308069592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása