Oxy Gain

Hogyan hat a tüdőre az e-cigire való átállás?

2015. szeptember 10. - whdvic

A dohányzással az az elsődleges probléma, hogy súlyosan károsítja a cigarettázók tüdejét. Ez az, ami miatt sok dohányos le akar szokni, amivel nem is lenne probléma, csakhogy nem tud.

Ahhoz, hogy letegyük a cigarettát, hatalmas akaraterő kell, és sok embernek nem is megy egykönnyen. Az elektromos cigaretta egy nagyon jó eszköz a dohányzásról való leszokás segítéséhez. Persze ennek használata során is szükség van a kőkemény elhatározásra és akarásra, de nagyban meg tudja könnyíteni a dolgunkat. Ez nagyon jól hangzik, de vajon tényleg megéri-e, hogy függésünk eredeti tárgya helyett átálljunk egy másikra? Vajon jobb lesz-e a tüdőnknek, ha elektromos cigarettát használunk?

shutterstock_286789925.jpg

Jóval kevesebb méreganyagot tartalmaz

Azt állítani, hogy az elektromos cigaretta egészséges, nem lenne korrekt. Természetesen nem egészséges, hiszen a tüdőnkkel elméletileg csak tiszta levegőt kéne beszívnunk, ezt alapul véve pedig semmi sem egészséges, amit azon kívül beszívunk. Ugyanakkor azt leszögezhetjük, hogy az e-cigi, ha nem is egészséges, sokkal kevésbé egészségtelen mint a hagyományos. Ennek oka, hogy a dohány égetésekor számos melléktermék keletkezik, amik erősen egészségkárosító hatásúak. Mivel az elektromos cigaretta használata során nincs szó valódi dohányzásról, vagyis nem égetünk dohányt, ezekkel a melléktermékekkel nem kell számolnunk. Ezért van, hogy az e-cigi sokkal kevésbé egészségtelen a hagyományosnál.

Nem rakódik le semmi a tüdőben

Amikor dohányzunk, az előbb említett káros anyagok (vegyük például a kátrányt), lerakódik a tüdőnkben, és ez okozza később a súlyos problémákat. Az e-cigi használata során azonban semmi sem rakódik le a tüdőben, ezért nem kell tartanunk például rákkeltő anyagok jelenlététől, vagy más, súlyos betegséget okozó problémáktól. A legkézzelfoghatóbb jele annak, hogy az e-cigi jóval kevésbé káros a szervezetünkre a hagyományosnál, az a köhögés megszűnése: nem azonnal, de nem sokkal az átállás után tapasztalhatjuk, hogy a hagyományos cigizéssel ellentétben az e-cigizés bizony nem jár krónikus köhögéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr997775442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása