Oxy Gain

Ezért köhögsz az e-cigitől!

2015. augusztus 11. - whdvic

Elég kellemetlen élmény lehet, hogy az első e-cigivel való próbálkozás során köhögni kezdesz, kellemetlen irritációt érzel a torkodban, légcsövedben, tüdődben. Ez főleg azok számára szokott sokkoló és csalódottságot okozó élmény lenni, akik esetleg éppen azért térnek át az elektromos cigarettára, mert féltik az egészségüket, esetleg meg akarják szüntetni a dohányzás miatt már jelentkező kellemetlen tüneteket, mint amilyen a köhögés is. Elég kiábrándító, ha az első elektromos cigi használat során rögtön ezt tapasztaljuk, azonban nem kell megijedni, teljesen normális a jelenség, és általában hamar megszűnik. Általában csak az első alkalommal fordul ez elő. De vajon miért?

A PG a bűnös

A legtöbb esetben bizony az elektromos cigi egy alap összetevője, a propilén glikol az oka a köhögésnek. Az emberek körülbelül 10 százaléka ugyanis túlérzékenységet mutat ezzel az anyaggal szemben, ezért az irritáció. 

Adódik azonban a kérdés, hogy vajon miért csak az első, vagy első néhány alkalommal tapasztaljuk a kellemetlen tüneteket? Nos, ha ez a helyzet, az nem allergia lesz, viszont van rá ésszerű magyarázat. Egyrészt, az e-cigiből hiányoznak azok a köhögésgátló anyagok, amik a hagyományos cigiben megvannak. Másrészt, aki úgy szív bele az e-cigarettába, hogy rögtön tüdőzi, az elsőre furcsának érezheti, ezért köhöghet. A nagyobb mennyiségű nikotin is kiválthatja a köhögést – nikotinmentes e-cigi esetében nincs ilyen panasz.

shutterstock_140876290.jpg

Maga a készülék sem mindegy

Létezik úgynevezett sub-ohm készülék, ami szinte garantáltan megköhögtet az első használat során. Ha a megszokott nikotin erősségű e-liquidet öntjük a sub-ohm patronba, garantált a köhögés, mert ezeknél a készülékeknél rögtön tüdőre megy a pára. Itt megint visszajutunk oda, hogy voltaképpen a nikotin okozza a köhögést. Az is gyakori, hogy a PG és a VG miatt száraz lesz a szánk, és ezért köhögünk. A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával azonban ez könnyen kiküszöbölhető. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr387698404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sándor Bezdán 2017.04.18. 00:33:05

40 év dohányzás után próbáltam ki az e-cigit. Napi 2 doboz Marlborót szívtam addig. Ma màr elmondhatom, hogy talàn sikerült a vàltàs mert fèl ève nem gyùjtottam rà. Újra èrzek szagokat ès ízeket nem köhögök èjjel annyit jobb a közèrzetem frissebb vagyok. Az " àtàllàs " simàn ment eddig. A liquidet én készítem így havi 6-8 ezer forintba kerül a cigizés pedig egész nap pöfögök. Hagyományos cigizésnél ez 70 ezerbe fájt. Megéri egy komolyabb szettet venni mert egy évet simán kibír ha vigyázol rá. Internetről kell rendelni mindent mert a magyar trafikok drágák. Szlovák webshopok árai korrektek bár ott is vannak kissebb árkülönbségek. Eddig minden oké jó hogy valaki kitalálta.
süti beállítások módosítása