Oxy Gain

Tévhitek az elektromos cigarettáról

2015. április 21. - whdvic

Szinte minden termékkel kapcsolatosan jelennek meg tévhitek, különösen igaz ez azokra amelyeket sokan nem ismernek elég jól. Az elektromos cigaretta sem úszta ezt meg, számos tévhit kering azzal kapcsolatosan, hogy mit tartalmaz, káros-e a használata, és milyen hatásai lehetnek. Az alábbiakban a leggyakoribb tévhiteket vesszük górcső alá.

Teli van káros anyaggal

Ez egy tökéletesen légből kapott feltételezés. Az e-ciginek legfeljebb az utántöltője tartalmazhat nikotint, ami köztudottan toxikus anyag, de csak akkor tartalmazza, ha kifejezetten ilyet vásárolunk. Vannak nikotinmentes utántöltők is, ezekben semmilyen káros anyag nincsen, amitől bárkinek is félnie kellene. Persze ezzel kapcsolatban csak akkor mehetünk biztosra, ha ellenőrzött, jó minőségű e-cigit és utántöltőt vásárolunk.

shutterstock_245680684_kicsi.jpg

Gyerekek és nemdohányzók is rászokhatnak

Nos, ha ebbe logikusan belegondolunk, rájöhetünk, hogy egy gyerek pontosan akkora eséllyel szokik rá az e-cigire, mint a hagyományosra. A szülők felelőssége, hogy elzárják a gyerekek elől a cigarettát, az elektromos változattal ez miért lenne másképp? Felnőttek között pedig, akik nem cigiznek egyébként sem, nem túl valószínű, hogy pont erre éreznek majd késztetést.

Könnyebben rászokhatunk az ízesítés miatt

Ez csak annyira igaz, mint a hagyományos cigaretta esetében. Abból is van ugyanis ízesített. Ha a hagyományos cigi esetében nem aggódunk azon, hogy a fiatalok hamarabb rászoknak az ízesítés miatt, akkor az e-cigi esetében miért? Itt is él, hogy akit alapból nem érdekel a cigaretta az nem fog rágyújtani egy szálra csak azért, mert az például mentolos – ugyanez a helyzet az e-ciginél is.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr487385382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása