Oxy Gain

Segítség! Megromlott az e-liquid?

2016. január 08. - whdvic

Több elektromos cigarettát használó, vagy használni próbáló ember találkozhatott már azzal a jelenséggel, hogy az e-liquidje színe egy idő után megváltozott. Aki nem túlzottan jártas még az elektromos cigaretta világában, az teljesen jogosan kezd el ilyenkor aggódni: megromlott az e-liquid, nem lehet használni? A szín megváltozása az egyéb dolgokkal kapcsolatosan valóban sokszor jelent minőségromlást, így nem alaptalan a feltételezés. Szerencsére azonban az e-liquid esetében ez nem állja meg a helyét.

 

48670519_l.jpg

 

Semmi baja, csak oxidálódik

 

Az e-liquid színének megváltozásáért az oxidáció a felelős. Magyarán, az e-liquidben lévő anyag oxigénnel találkozik, és reakcióba lépnek egymással. Főleg a nikotintartalmú e-liquidek esetében igaz ez, ugyanis a nikotin különösen reagens anyag. Mivel a gyártók egy része tisztában van vele, hogy ez a folyamat, bármennyire ártalmatlan is, nem túl bizalomgerjesztő, azzal próbálják meggátolni, hogy tartósítószert adnak az e-liquidhez. Nos, ez sem hangzik túl bizalomgerjesztőn, de ezek az anyagok is ártalmatlanok – pontosan ugyanúgy, mint az elszíneződött e-liquid, csak ezek nem látványosak. Az oxidáció egy természetes kémiai folyamat, ami az e-liquid tulajdonságaira nincs hatással. Egy nikotintartalmú e-liquidnél akkor sem kell minőségromlástól tartani, ha feketére színeződik, bár ez valóban ijesztően néz ki.

 

A VG alapú e-liquideknél is gyakori a színeződés

 

Nemcsak a nikotinos e-liquidek színeződnek el, hanem a VG alapúak is. Ez egy elég édeskés anyag, ennek megfelelően a hő hatására karamellizálódik a fűtőszálon. Nem nehéz kitalálni, hogy ennek mi lesz az eredménye: a folyadék barnásabb színt kap. Ez azonban már az e-liquid ízére is hat, ekkor érdemes kitisztítani az e-cigi porlasztóját vagy tekerését, hogy ne befolyásolhassa az ízélményt. Az egészségre ugyanakkor ez a jelenség sincs negatív hatással, megijedni nem kell tőle, legrosszabb esetben egy kicsit más íze lesz az elektromos cigarettánknak, mint amit megszoktunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr898245866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása