Oxy Gain

Az elektromos cigaretta története

2015. október 17. - whdvic

 

Mióta az emberek rájöttek, hogy a dohányzás káros az egészségre, sokféle alternatívát próbáltak már kitalálni rá. Rengeteg különböző leszoktató módszer látott napvilágot, melyek közül van, ami eredményes, van, ami kevésbé. Egy modernnek számító leszoktató eszköz az elektromos cigaretta, aminek lényege, hogy olyan érzést nyújt, mintha hagyományos módon dohányoznánk, azonban az egészségkárosító hatások kimaradnak. Ezt elnézve az elektromos cigaretta a tökéletes dohányzóeszköznek tűnik, nem véletlen, hogy nagyon sok bagós próbálja ki, és jó részük eredményesen át is szokik erre a hagyományos cigiről. De vajon hogyan jött létre az e-cigi, kinek a nevéhez köthető az ötlet?

shutterstock_155602034.jpg

Már a 20. század első felében is voltak próbálkozások

Az elektromos cigi ötlete tehát már az 1920-as években gyökeret vert, de a technikai feltételek sokáig nem álltak rendelkezésre ahhoz, hogy olyan e-cigiket alkossanak, mint a maiak. A régiek azért még közel sem adták vissza ennyire élethűen a dohányzás élményét, éppen ezért nem is voltak annyira népszerűek, mint a napjainkban gyártott e-cigik. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy annak idején nem is volt ekkora választék a forma, az ízek és az erősség tekintetében – igaz, hagyományos cigarettából sem. Így nyilván nehezebben találták meg az emberek a számukra tökéletes e-cigit (ami ekkor még nem is igazán e-cigi volt), és maradtak a hagyományosnál.

 

2004-ben jelent meg a mai értelemben vett e-cigi

Az az elektromos cigaretta, amit ma ismerünk, 2004-ben jelent meg, és Hon Lik nevéhez köthető. Persze ahhoz, hogy ez az e-cigi kialakulhasson, szükség volt a korábbi, tökéletlen verziókra, és a folyamatos fejlesztésekre. Hon Lik maga is dohányos volt, emiatt erősen köhögött éjjelente, a fulladás környékezte. 2000-ben fogalmazódott meg az az e-cigi ötlete, de az álmát csak 2004-re sikerült megvalósítani. Találmányáról a következőképpen nyilatkozott: nikotint tartalmazó készülék, mely nem tartalmaz káros kátrányt. Kiemelte, hogy az e-cigi garantálja a cigizés élményét, ugyanakkor nem kell tartani az égés egészségre veszélyes hatásaitól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr197961900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása