Oxy Gain

Nagy dilemma: engedjük-e fiatalkorúaknak az e-cigi használatát?

2015. november 29. - whdvic

 Mint tudjuk, a cigarettázás tiltott 18 éven aluliak számára, ezért a fiatalkorúak hozzá sem juthatnak cigarettához – legalábbis elméletileg. Az ok egyszerű: a cigaretta rengeteg káros anyagot tartalmaz, emiatt a dohányzás súlyosan károsítja a szervezetünket, erre pedig egy gyereknek semmi szüksége nincsen. De mi a helyzet az e-cigivel, ami nem tartalmazza ezeket az anyagokat? A törvényi szabályozástól függetlenül: vajon jó-e, ha megengedjük a fiataloknak az e-cigi használatát?

 15070412_m.jpg

Vannak pro és kontra érvek

Mint oly sok minden másban, természetesen ebben a kérdésben is eltérőek a vélemények, leginkább attól függően, hogy mennyire veszik lazán az egyes emberek a dohányzás kérdését. Vannak olyanok, akik kamasz gyerekeiknek a rendes dohányzást sem tiltják, mondván, az csak érdekesebbé teszi a tevékenységet, mások azonban még felnőtt gyermekeiknek is legszívesebben megtiltanák a bagózás minden formáját.

 

Miért engedjük a fiataloknak az e-cigit?

Akik amellett vannak, hogy a fiatalkorúak szívhassanak e-cigarettát, főleg azzal érvelnek, hogy ennek semmilyen káros hatása nincs a szervezetre (már ha a folyadék nem nikotinos), így nincs ok a tiltásra. További érvként szokták felhozni, hogy ha ezt engedélyezzük, a valódi cigaretta talán nem is lesz olyan érdekes számukra, megmaradnak az e-ciginél, ami nem károsítja az egészségüket. Így mindenki nyer: a kamaszok azt, hogy cigizhetnek, a szülők pedig azt, hogy nem károsítják a gyerekek az egészségüket.

 

Miért ne engedjük?

Az ellenzők legfőbb érve, hogy az elektromos cigit mindössze egy lépés választja el a valódi cigarettától. Ha megengedjük az e-cigit, mondván, az veszélytelen, minden esély megvan arra, hogy a fiataloknak ez egy idő után kevés lesz, hiszen sokuknál életkori sajátosság, hogy mindig többet akarnak, mint amennyit megengednek nekik. Sokak szerint nem jó, ha magunk vezetjük be a fiatalokat a dohányzás világába, inkább tartsuk őket távol tőle, amennyire lehetséges.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr198069712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása