Oxy Gain

Akarat is kell az e-cigire való áttéréshez

2015. szeptember 08. - whdvic

Az elektromos cigaretta egy kitűnő lehetőség a dohányzásról való leszokásra, azonban nem szabad azt várni, hogy ez automatikusan fog menni.

Mint ahogy a szimpla leszokás, ez is fejben dől el, csak egy kicsit kevesebb akaraterőre van hozzá szükség, hiszen maga az érzés és a mozdulat megmarad. Sokaknak azonban mégsem sikerül, pedig megpróbálják. Ennek többnyire az az oka, hogy nem tudnak elvonatkoztatni a ténytől, hogy ez nem „rendes” cigaretta. Ha megpróbáljuk ezt elfelejteni, egészen hasonló élményben lehet részünk, mintha szimplán dohányoznánk, mégsem károsítjuk vele az egészségünket, ahogy a környezetünkben élőkét sem.

 

shutterstock_176804087.jpg

 

Ne adjuk fel!

 

A probléma ott kezdődik, hogy az emberek többsége annyira ugyanazt az élményt várja, mint a hagyományos dohányzás esetében, hogy amikor először beleszív egy cigarettába, és úgy érzi, nem tökéletes a hatás, azonnal leírja a terméket, és nem használja többet. Így pedig valóban nem lehet átszokni. Tudomásul kell venni, hogy az érzés teljesen ugyanolyan nem lesz, hiszen akkor sem ugyanazt az élményt kapjuk, amikor a megszokott cigarettánk helyett egy másik fajtát szívunk. Gondoljunk az e-cigire is úgy, mint egy olyan cigarettára, ami más, mint amit eddig szívtunk. Amíg az lesz a fejünkben, hogy ez nem jó, nem az igazi, csak valami gyenge utánzat, addig nem is fogjuk tudni „élvezni”.

 

Akarni kell a leszokást

 

Aki nem akarja igazán letenni a cigit, annak valószínűleg az elektromos cigarettára való átszokás se fog menni. Ahhoz, hogy az előbbiekben leírt gondolat, mely szerint az e-cigi csak egy gyenge utánzat, ne legyen a fejünkben, valóban akarni kell a leszokást. Amíg ezt nem akarjuk, addig a hibákat, kifogásokat fogjuk keresni, és aki keres, az bizony talál is. A mai e-cigik már nagyon jók, a dohányzáshoz nagyon hasonló élményt képesek nyújtani a felhasználóknak. Aki vesz magán egy kis erőt, és tényleg akarja a váltást, annak valószínűleg könnyen fog menni, és néhány nap után már észre sem veszi majd, hogy „csak” e-cigit szív.

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr17770056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása