Oxy Gain

Miből van az e-liquid?

2015. augusztus 10. - whdvic

Minden elektromos cigarettát használó tudja, hogy az e-cigik ízét az e-liquid adja. Ez voltaképpen nem más, mint maga a folyadék, amivel az elektromos cigaretta patronja tölthető. Ennek a folyadéknak az alapja elég alacsony hőmérsékleten képes légneművé válni, így tudjuk belélegezni. Az e-cigik úgy lettek kialakítva, hogy elektromos árammal melegítsék fel a folyadékot, amit az akkumulátor szolgáltat, így gond nélkül lehet a készüléket hordozni, nem vagyunk konnektorhoz kötve – csak időnként, amikor éppen szükségessé válik az e-cigi akkumulátorának töltése.

Milyen részei vannak az e-liquidnek?

Az e-liquid többféle anyagból tevődhet össze. Alapvető alkotóeleme a PG (propilén glikol) vagy a VG (vegetable/növényi glicerin). Utóbbi megoldást jelent azok számára, akik szívesen használnának elektromos cigarettát, de PG-érzékenyek. Ez nem zárja ki az e-cigizést, de oda kell figyelni arra, hogy ilyen esetben VG alapút vásároljunk belőle. Általánosságban elmondható, hogy azok a legjobb e-liquidek, melyekben mindkét anyag megtalálható. Képesek a füst utánzására, bár egy enyhe édeskés ízen kívül mást nem fogunk érezni, a levegővételhez hasonló érzést kelt a beszívásuk. Amitől az elektromos cigi mégis olyan lesz, mintha hagyományosat szívnánk, az az ízesítő aroma – ez adja a cigaretta ízt. 

 
shutterstock_193077350.jpg

Van-e nikotin?

Nos, ez teljesen az adott e-liquidtől függ. A felhasználói igényekhez alkalmazkodva léteznek olyan folyadékok, melyekben van nikotin. Ez kifejezetten azoknak az e-cigarettázóknak kedvez, akik nagyon nikotinfüggők, és a sikeres áttéréshez szükségük van erre az anyagra. Van olyan e-liquid is, melyben nincs nikotin, ez egy kevésbé egészségtelen formája az e-cigizésnek. Aki nem ragaszkodik a nikotinhoz, csak magához a mozdulathoz, annak tökéletes, de ha a nikotinról szeretnénk leszokni, idővel áttérhetünk erre a nikotinos e-cigiről.

 

Adalékanyagok

Ezek nem minden e-liquidben vannak – az eddig felsoroltakon kívül más anyag nem feltétlenül szükséges egy e-liquidbe. Legyünk résen, amikor folyadékot vásárolunk, ugyanis általában azokban vannak ilyen anyagok, melyek esetében nincs meg az összetevők listája. Ezeket elég kockázatos használni, hiszen nem tudjuk, mi van bennük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr587696468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása