Oxy Gain

Elektromos cigaretta – a mocskos anyagiak

2015. április 03. - whdvic

Legtöbben azért váltunk elektromos cigarettára, mert a hagyományos túl drága, leszokni pedig nem tudunk, vagy nem akarunk. Azonban nagyon változó lehet, hogy pontosan mennyit is kell költeni az elektromos cigire – ez is folyamatos beruházást igényel ugyanis, bár közel sem akkorát, mintha továbbra is „rendes” cigit szívnánk. De mégis, nagyjából mennyibe kerül a cigarettázás kevésbé egészségtelen formája?

Nem mindegy, mennyit dohányzunk

shutterstock_154186955_kicsi.jpg

A kérdésre azért nincs pontos válasz, mert nagyon nem mindegy, mennyit dohányzunk. Ez például alapvetően befolyásolja, hogy mennyit is költünk cigire. Aki naponta egy dobozzal elszív, az 1000 forintos kiadással számolhat naponta átlagosan, fél doboz esetén viszont már csak kétnaponta kell ezt az összeget kifizetni. Az, hogy mekkora összegről indulunk tehát, nagyban függ attól, hogy mennyi cigarettát fogyasztottunk.

Mi kerülhet sokba az e-cigin?

Az alap, hogy a készletet meg kell vásárolni, azonban ezzel még nem értek véget a költségek. Porlasztót ugyanis rendszeresen kell vásárolni, amit szívhatunk, hiszen enélkül nem jön semmi a cigiből. Ez rendszeres kiadást jelent, bár közel sem olyan sokat, mintha dohányoznánk. Általánosságban elmondható, hogy 1 ml e-liquid mintegy 200 - 250 slukknak felel meg, ami 20 - 25 szál hagyományos cigarettát jelent.

Mennyit spórolhatunk egy év alatt

Ha egy doboz cigivel, és az előbbi adatokkal számolunk, kijöhet, hogy míg hagyományos cigi esetén, ha 20 szálat szívunk el egy nap, 1000 forint/doboz árú cigiből, az félévente körülbelül 190 000 forint lenne. Amennyiben ezt a mennyiséget elektromos cigarettából szívjuk el, ennek az összegnek körülbelül a harmada jön ki egy félévre – ez azért elég szép spórolás, nem igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://oxygain.blog.hu/api/trackback/id/tr67336860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása